NavMenu

U Kolašinu planirana gradnja hotela sa 5* - Imaće 28 soba i sedam apartmana sa spa centrom

Izvor: eKapija Utorak, 30.05.2023. 15:09
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Printscreen)
Kompanija Investment Group iz Podgorice planira izgradnju hotela sa pet zvjezdica u Kolašinu. Gradnja objekta predviđena je na parcelama 27 i 28 u zahvatu DUP-a Centar - izmjene i dopune.

To se može vidjeti u zahtjevu za davanje saglasnosti na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu koji je investitor podnio Agenciji za zaštitu životne sredine (EPA). Za izradu Elaborata bila je zadužena kompanija Paming protection and mechanical engineering.

Lokacija na kojoj se planira izgradnja hotela nalazi se u centralnoj gradskoj zoni Kolašina, sa istočne strane lokaliteta Sportski centar. Tu se sada nalazi porodična stambena zgrada površine 59 m², koja će prema projektnoj dokumentaciji biti uklonjena.

Ukupna površina dvije parcele na kojima je predviđenja gradnja hotela iznosi 492,32 m2.

Hotel će imati podrum, prizemlje, četiri sprata i potkrovlje. U objektu će biti zaposleno oko 33 radnika različitih struka i kvalifikacija.

Imaće dvije podzemne etaže. U prvom podrumu biće smješteni garaža, tehničke prostorije, skijašnica, liftovi i stepenice, hodnik i tampon prostorija. Drugi podrum predviđen je takođe za tehničke prostorije. Obezbijeđeno je sedam garažnih parking mjesta što zadovoljava propis da se obezbijedi parking mjesto za 20% smještajnih jedinica.

U prizemlju hotela projektovani su recepcija, restoran, kuhinja, toaleti, kancelarija. Predviđeno je da hotel ima i galeriju.

Kapacitet objekta je 28 soba i sedam apartmana, sa ukupno 47 ležajeva. Predviđeno je da na prvom, drugom, trećem i četvrtom spratu budu po jedan apartman i sedam soba. U potkrovlju će biti smještena dva apartmana i spa centar, a na tavanu dio spa centra i noćni blok apartmana.

Ukupna bruto površina objekta iznosi 2.973m2.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.09.2023.  |  Finansije

EBRD predviđa rast crnogorske ekonomije od 3,5%

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) predviđa da će rast crnogorske ekonomije u ovoj godini dostići 3,5 %, dok će naredne biti 3,7% i to na osnovu snažnog učinka ugostiteljskog sektora. - Predstojeći izbor nove vlade ima potencijal da pokrene reformsku agendu i dovede do većih javnih investicija - navodi se u novom izvještaju EBRD-a, piše portal RTCG. EBRD, kada je riječ o ovoj godini, navodi da je crnogorska ekonomija nastavila

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.