NavMenu

Od 1. juna na primorju neće biti radova na putevima - Završetak dionice Kolašin-Mateševo do decembra

Izvor: RTCG Ponedjeljak, 29.05.2023. 06:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Troy Mortier/Unsplash)Ilustracija
Direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović, saopštio je da od 1. juna na primorju neće biti radova na putevima, te da će do decembra biti završeni radovi na dionici Kolašin-Mateševo. On je u Dnevniku 2, Televizije Crne Gore, istakao da su zbog vremenskih uslova tokom zime bili spriječeni da izvode radove na sjeveru države.

Vuksanović je rekao i da su nedostaci na dionici Kolašin-Mateševo postali izražajni nakon eksploatacije auto-puta. Podsjetio je da je mnogo problma bilo tokom zime, a u januaru i ogromno klizište.

- Nijesmo bili u mogućnosti da ranije reagujemo jer tokom zime nije moguće izvoditi radove na sjeveru. Bili smo prinuđeni da sredinom aprila započnemo radove, na početku intenzivnije, a kasnije ćemo usklađivati izvođenje - rekao je direktor Uprave za saobraćaj.

Dodao je da će se truditi da, kako se bude primicala ljetnja sezona, oslobađaju tu dionicu, i saobraćaj bude protočniji.

Vuksanović je za TVCG naglasio i da je ugovorom predviđeno da se radovi izvode osam mjeseci, te da će dionica Kolašin-Mateševo biti završena do decembra.

Što se tiče situacije na jugu države, Vuksanović kaže da je veći intenzitet saobraćaja i da se stvaraju veće gužve.

- Trudimo se da napravimo dinamiku i uz molbu izvođaćima da rade u tri smjene, računam da ćemo se od 1. juna povući sa Jadranske magistrale - saopštio je on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Opština Berane će staroj sportskoj dvorani pod Jasikovcem vratiti stari izgled - Uskoro tender za glavni projekat

Staroj sportskoj dvorani, onoj pod Jasikovcem, koja se urušila još prije dvanaest godina, Opština Berane će vratiti potpuno identičan stari izgled, po kojem je bila prepoznatljiva na prostorima čitave bivše Jugoslavije. To je Portalu RTCG kazala sekretarka Sekretarijata za privredu, razvoj i investicije, Maja Đurišić, najavljujući vrlo brzo tender za glavni projekat. Ona je objasnila da bi svako drugo rješenje značilo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.