NavMenu

Air Montenegro organizovao prve charter letove sa tržišta zemalja Baltika

Izvor: eKapija Nedjelja, 28.05.2023. 16:03
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Nacionalni avio-prevoznik Air Montenegro uspostavio je avio-saobraćaj između Crne Gore i zemalja Baltika, pri čemu je danas realizovan prvi let iz estonskog Talina, kojim je doputovalo 116 putnika.

Iz kompanije su rekli da je važno što je Air Montenegro uspostavio avio-saobraćaj sa zemljama Baltika imajući u vidu značaj emitivnih tržišta zemalja Baltika, Estonije, Litvanije i Letonije na turistički promet i produženje turističke sezone u Crnoj Gori.

Današnji prvi let sa kojim je doputovalo 116 putnika iz Talina dočekali su predsjednik Odbora direktora ToMontenegro - Air Montenegro Pavle Ljesar, član Odbora direktora Orhan Hodžić, predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić, predstavnici Nacionalne turističke organizacije (NTO) i Turističke organizacije Tivta, prenosi Mediabiro.

Ljesar je kazao da mu je velika čast što je danas u prilici da u ime Air Montenegra poželi dobrodošlicu prvim putnicima njihove kompanije iz Talina, kao i svim putnicima koji će do sredine oktobra dolaziti i iz Vilnusa i Rige (Litvanija i Letonija).

- Očekujemo da prevezemo blizu 22.000 putnika, što je od izuzetnog značaja za Air Montenegro i Crnu Goru, a naš važan partner Aerodromi Crne Gore, servisiranjem i opsluživanjem doprinosi ostvarenju zajedničkih ciljeva u interesu Crne Gore - rekao je Ljesar.

On je zahvalio i svim službama Air Montenegro, kao i njihovom partneru tour operateru Join UP.

- Na samom kraju, ali ne i najmanje važno, ističem važnost i zahvalnost posadama koje su pravi ambasadori Air Montenegra i Crne Gore, a koji ulažu maksimalne napore da svi letovi budu realizovani bezbjedno i sigurno - naveo je Ljesar.

Dobardžić je rekao da su od početka godine opslužili preko 620.000 putnika, a od toga, petinu saobraćaja je realizovao Air Montenegro.

- Maksimalno afirmišemo rad nacionalne avio-kompanije koja iz dana u dan, u šta se možete uvjeriti na platformama u Podgorici i Tivtu, širi avio mrežu i povezuje našu zemlju sa nizom evropskih destinacija - kazao je Dobardžić.

On je naveo da je ToMontenegro, prirodno, njihov najvažniji i najbliži partner. Posebno ih raduje što nacionalni prevoznik u ova tri dana otvara linije iz Tivta za Talin, Viljnus i Rigu i što je najavljeno da će na ove tri rute, broj operacija do oktobra premašiti 200.

U zajedničkoj organizaciji Air Montenegra, Nacionalne i lokalne turističke organizacije i Aerodroma Crne Gore, turisti su dočekani tradicionalnom crnogorskom dobrodošlicom posluženom od djevojaka u crnogorskim nošnjama.

Gosti iz Estonije su tokom kratkog razgovora sa čelnicima kompanija izrazili zadovoljstvo zbog uspostavljanja chartera, kojima je obezbijeđena bezbjedna i brza povezanost tokom glavne i u post turističkoj sezoni. Takođe su se zahvalili na srdačnoj dobrodošlici i kazali da su zadovoljni servisom Air Montenegra i Aerodroma Tivat.

Tokom prošle turističke godine Crnu Goru je sa tržišta Estonije posjetilo više 64,27% turista koji su ostvarili 56,97% više noćenja u odnosu na 2021. godinu.

Takođe bilježimo rast i sa tržišta Litvanije, odnosno 58,68% više turista i 62,03% više noćenja u uporednom periodu.

Turista iz Letonije je tokom prethodne godine bilo 73,85% više, a realizovanih noćenja 67,25% više u odnosu na 2021. godinu.

- Prethodni statistički podaci ilustruju opravdanost uvođenja charter linija od Air Montenegra ka ovim destinacijama, imajući u vidu da bilježimo rast interesovanja, sa tendencijom budućeg dinamičnog turističkog prometa sa ovih značajnih emitivnih tržišta - navodi se u saopštenju.

Tour operater Join Up iz Letonije je zakupac letova koji je saobraćaj vazduhoplovima Air Montenegro započeo današnjim prvim letom iz Talina i u periodu od 28. maja do 4. oktobra je planirano 76 letova.

Letovi iz Vilnusa u Litvaniji ka Tivtu počinju sjutra do 6. oktobra sa takođe planiranih 76 letova.

Avio linije iz Rige u Letoniji se uspostavljaju u utorak i planirane su do 7. oktobra sa 76 letova.

- Ukupno je planirano da se realizuje 228 letova i preveze blizu 22.000 putnika - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.09.2023.  |  Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Aerodromi dočekuju dvomilionitog putnika

Aerodromi Crne Gore očekuju dvomilionitog putnika, što je odličan rezultat, kazao je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić. Komentarišući to što su niskobudžetne kompanije privremeno obustavile dio linija iz naše zemlje, Dobardžić je rekao da smatra da je to kratkoročni prekid linija i da će se prije ljetnje sezone ponovo uspostaviti. - Mi kao država sjutra dočekujemo dvomilionitog putnika. To je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.