NavMenu

Veliki potencijal zaleđa Budve za ruralni turizam - Otkrijte ljepotu lokaliteta Lipa

Izvor: Media Biro Subota, 27.05.2023. 14:46
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Turistička organizacija opštine Budva ove godine se posvetila da mnogobrojnim gostima koji će ove sezone posjetiti crnogorsku metropolu turizma, otkriju sve čari budvanskih lokaliteta. Kroz niz aktivnosti odlučili su da pažnju skrenu na zaleđe Budve i veliki potencijal za ruralni turizam koje ono ima.

- TO Budva je shvatila važnost obogaćivanja turističke ponude kako bi svim onim turistima koji kod nas ne dolaze samo zbog plaža i kupanja priušili ono što priželjkuju. Osluškujući njihove potrebe smo odlučili da u planu za ovu godinu napravimo nekoliko vidikovaca na planinsko-pješačkoj transverzali Brajići - Paštrovska gora - objasnio je predstavnik TO Budva, Nikola Kralj.

Odmorište Lipa (Foto: Media Biro)Odmorište Lipa
Drugi u nizu vidikovaca i odmorišta u ovoj transverzali jeste na lokalitetu Lipa koje očarava svojom prirodnom ljepotom i nevjerovatnim pogledom. Odmorište Lipa se prostire na površini od 50 kvadrata i osmišljeno je na način da plato, klupe i stolovi predstavljaju jednu cjelinu i to tako da ni jedan od elemenata ne zaklanja pogled moru. Autor projekta je arhitektonski studio Vertikala, a izvođač radova je bila firma A3 team. Vrijednost izvršenih radova je iznosila 25.420 EUR.

- Odmorište na lokalitetu Lipa pokazuje sve ljepote koje Budva ima, a nisu male. Zaleđe Budve je veoma pogodno za razvoj ruralnog turizma i imamo cilj da više promovišemo seoska domaćinstva i sve one koji žele da se bave ovom vrstom turizma - istakao je Kralj.

Vidikovac (Foto: Media Biro)Vidikovac
Kako bi se dodatno unaprijedila ideja o promociji ruralnog turizma pripremljena je i mobilna aplikacija posebno fokusirana na pješačke staze koja je besplatna za preuzimanje i turisti je vrlo rado koriste.

Najavili su i da će narednih dana biti otvoreno još jedno odmorište na lokalitetu Ograđenica, a time se i nakon izvršene sanacije dijela "austrougarskog" puta između mjesta Lipa i Golog brda, zaokružuje namjera TO Budva u uređenju cjeline ove pješačke staze.

- Puno je razloga da Turisti koji dođu u Budvu obiđu i ova lijepa mjesta koja se nalaze u zaleđu Budve - poručili su iz TO Budva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.