NavMenu

Registracija novih akciznih obveznika

Izvor: eKapija Petak, 26.05.2023. 06:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: iprachenko/shutterstock.com)Ilustracija
Iz Uprave prihoda i carina pozvali su sve nove poreske obveznike da se upišu u registar akciznih obveznika.

Kako su naveli, Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, čija primjena počinje 1. jula 2023, u akcizni sistem Crne Gore uvedeni su novi akcizni proizvodi. To su proizvodi od šećera (tarifni broj CN 1704), kakao (tarifni broj CN 1806) i sladoled (tarifni broj CN 2105).

- Kako je Zakonom o akcizama propisano da je akcizni obveznik dužan da, najkasnije 15 dana prije dana otpočinjanja, promjene ili prestanka obavljanja djelatnosti zbog koje je dužan da obračunava i plaća akcizu, carinskom organu podnese prijavu za upis u registar akciznih obveznika, Uprava prihoda i carina poziva buduće akcizne obveznike (uvoznike, proizvođače) da se blagovremeno registruju kod ovog organa, kako bi izbjegli eventualne probleme u poslovanju zbog neispunjavanja navedene zakonske obaveze - stoji u saopštenju

Upis u registar akciznih obveznika vrši se preko elektronske aplikacije e-carina, postavljene na internet stranici Uprave prihoda i carina, na kojoj su objavljena i korisnička uputstva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.06.2023.  |  Građevina

Tri firme bi da grade pristupni put ka autobuskoj u Herceg Novom

Ponude za tender za izgradnju pristupne saobraćajnice nove gradske autobuske stanice u Herceg Novom dostavile su tri firme, dok se početak radova procijenjene vrijednosti od 661.000 EUR očekuje u septembru. To je Vijestima zvanično rečeno iz Opštine Herceg Novi, uz napomenu da će tačna vrijednost radova biti poznata nakon izbora izvođača, dok od tenderskog postupka zavisi datum početka izgradnje. Podsjetili su i na zabranu izvođenja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.