NavMenu

Turska niskotarifna avio-kompanija Pegasus ulazi na crnogorske tržište

Izvor: eKapija Petak, 26.05.2023. 06:00
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Olga Pro)
Vodeća turska niskotarifna avio-kompanija Pegasus zainteresovana je za ulazak na crnogorsko tržište, saopšteno je iz Ministartsva kapitalnih investicija.

Kako je navedeno, na ovaj način otvaraju se nove linije i povećava avio-dostupnost Crne Gore, što će uticati na povećanje broja turista sa mnogih destinacija koje su do sada slabo bile povezane sa crnogorskim vazdušnim lukama.

Kako je saopšteno, ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović sastao se sa ambasadorom Turske, Barišom Kalkavanom, kako bi razgovarali o daljim, konkretnim koracima, koji znače snažnije saobraćajne veze između dvije države.

Ibrahimović je istakao da Crnu Goru i Tursku karakterišu prijateljski odnosi uz obostranu spremnost za kontinuirano produbljivanje bilateralne saradnje.

- Crna Gora je prepoznata kao atraktivna turistička destinacija i u tom smislu moramo stvarati uslove za otvaranje novih tržišta, a posmatrajući globalnu ekonomiju, kao i dešavanja u Ukrajni svjesni smo činjenice da već duži niz godina aerodromi u Turskoj, prije svega onaj u Istanbulu, predstavljaju čvorišta preko kojih turisti iz raznih zemalja dolaze u našu zemlju - kazao je Ibrahimović.

Kalkavan je kazao da zvanični podaci pokazuju da je značajan broj stranih kompanija u Crnoj Gori u vlasništvu turskih državljana. Dobroj bilateralnoj saradnji doprinijele su i nacionalne avio-kompanije dvije države, naveo je.

Imajući u vidu tu činjenicu, iskazano je interesovanje niskotarifne avio-kompanije Pegasus da uspostavi letove ka Crnoj Gori.

Pegasus je vodeća turska niskotarifna avio-kompanija koja pokriva 126 destinacija i uz 96 vazduhoplova povezuje destinacije u Evropi, Srednjem Istoku i Africi.

Državni sekretar u Ministarstvu, Admir Šahmanović, osvrnuo se na mogućnost saradnje između Pegasusa i nacionalnog avio-prevoznika, ukazujući na izazove u poslovanju sa kojima se suočava ToMontenegro, ali i potrebe države da u skladu sa mogućnostima bude podrška svojoj avio-kompaniji.

Sastanku su prisustvovali direktor Turkish airlinesa u Crnoj Gori Muttalip Ilhan, predstavnik Pegasusa Emre Pekesen, kao i predsjednik Odbora direktora ToMontenegra Pavle Ljesar.

- Cilj zajedničkog sastanka je da se pronađe model poslovanja koji će za sve kompanije obezbijediti prostor na tržištu i omogućiti povoljne uslove poslovanja - stoji u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli i da je takođe potpisan inovirani Sporazum o vazdušnom saobraćaju, u cilju privlačenja većeg broja turista koji će posetiti Crnu Goru već u ovoj ljetnjoj IATA 2023 sezoni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.