NavMenu

Poslovna putovanja šansa za produžetak sezone - Crna Gora ima ogroman potencijal za razvoj kongresnog turizma

Izvor: eKapija Petak, 26.05.2023. 06:35
Komentari
Podeli
(Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore)
Crna Gora ima ogroman potencijal kada je riječ o poslovnim putovanjima, poručila je direktorica Crnogorskog kongresnog biroa u okviru Nacionalne turističke organizacije (NTO) Aleksandra Maksimović. Stoga, kako je navela, intezivno rade na promociji ovog specifičnog segmenta turističke ponude.

Iz NTO je saopšteno da je Crnogorski kongresni biro, uz podršku Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i Privredne komore Crne Gore (PKCG), predstavio ponudu destinacije za poslovna putovanja na sajmu IMEX 2023, koji se je održan u Frankfurtu.

- S obzirom na to da se poslovni događaji organizuju van glavne turističke sezone, ovaj vid turizma je posebno značajan za Crnu Goru sa aspekta produženja turističke sezone i ostvarivanje većih prihoda od turizma, jer je poznato da turista na poslovnom putovanju troši značajno više u poređenju sa prosječnim turistom. Nastojimo da, pored ostalih aktivnosti, budemo prisutni na svim značajnim sajmovima kongresne industrije. Činjenica je da smo sve više prepoznati na mapi poslovnih putovanja. Razlog tome su unaprijeđeni hotelski kapaciteti, raznolika turistička ponuda, povoljna klima za organizaciju događaja i sve bolja avio povezanost - istakla je Maksimović.

Prema riječima potpredsjednika Odbora za turizam i ugostiteljstvo PKCG, Luke Bulatovića, prisutno je veliko interesovanje za Crnu Goru, a okupili su se svi najbolji kupci i izlagači iz cijelog svijeta.

- Ovaj sajam dovodi neke od najozbiljnijih klijenata kada je u pitanju pred i post sezona. Tako da je ovo jedinstvena prilika da predstavimo ponudu Crne Gore i sa čime ona raspolaže. Na taj način možemo dovesti najbolje kompanije i klijente iz cijelog svijeta - kazao je Bulatović.

Vlasnik agencije T.Nowak EventConsult, specijalizovane za planiranje, obuku i konsalting, Thomas J. Nowak istakao je da je Crna Gora veoma zanimljiva destinacija kada je u pitanju MICE turizam, odnosno poslovna putovanja.

- Najviše me impresionira to što na malom prostoru ima toliko raznovrsnosti, za sve ukuse, od planina do primorja. Zaista se radi o tržištu koje je interesantno mojim klijentima i meni za sve MICE aktivnosti - poručio je Thomas J. Nowak.

Sličnog mišljenja je i Teresa Cardinali iz agencije Anvideas, koja je kazala da će Crnu Goru rado preporučiti svojim klijentima.

- Čujem da je Crna Gora veoma lijepa zemlja, koja raspolaže blagom koje tek treba otkriti. Kako slušam o Crnoj Gori kao novoj destinaciji, potpuno sam impresionirana i sigurno ću je uskoro posjetiti lično i uvjeriti se u mogućnosti za organizaciju događaja, kako bi zatim mogla da je proporučim mojim klijentima - istakla je Cardinali.

Na štandu Crnogorskog kongresnog biroa NTO CG, ponudu su predstavili lokalna turistička organizacija Tivta, hotelske grupacije Beppler&Jacobson Montenegro i Montenegro Stars, hoteli Hilton Podgorica, Hyatt Regency Kotor Bay Resort, Azul Beach Resort, kao i turističke agencije Travel Agency Apolotours - Budva, Explorer DMC Montenegro i Terranautika DMC.

Sajam IMEX u Frankfurtu, koji se održava po 21. put, nezaobilazna je platforma za promociju destinacije, uspostavljanje kontakata i umrežavanje sa ključnim akterima MICE industrije u pravcu ostvarivanja boljih poslovnih rezultata, ali i edukaciju, koji okuplja oko 14.000 poslovnih posjetilaca, od toga oko 3.500 izlagača iz oko 160 zemalja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.