NavMenu

Vuković: Lidl i Big Fashion planiraju investicije u Nikšiću

Izvor: rtnk Četvrtak, 25.05.2023. 12:38
Komentari
Podeli
(Foto: Herrndorff/shutterstock.com)
Prostorni plan Opštine Nikšić najvjerovatnije će biti usvojen do kraja ovog ljeta, kazao je za RTNK predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković. Time će, istakao je Vuković, u Nikšiću početi da se realizuju značajne investicije koje planiraju kompanije Big Fashion i Lidl.

- Da smo imali Prostorni plan prošle godine ono što je naša relacija sa investitorima već bi bila završena. Preostorni plan je ono što se čeka i to je potpuno razumljivo jer je to jedan sveobuhvatan dokument. Nije ga lako donijeti, treba uvažiti sve ono što je struka i što su potrebe ali se zaista nadam da ćemo do kraja ljeta imati usvojen Prostorni plan i da ćemo moći da uđemo u finalizaciju tih investicija jer to je nešto što je izuzetno važno za Nikšić - rekao je Vuković u jutarnjem programu RTNK.

Dolaskom pomenute dvije kompanije u Nikšiću će se dodatno smanjiti broj nezaposlenih, a Vuković je uvjeren da će to privuči i brojne druge investitore. Lokalna samouprava, rekao je on, insistira na podršci privrednog razvoja grada i privlačenju investitora.

- To je jedan od dva najveća naša zadatka. Naravno, svi su zadaci bitni i jednako važni ali po mom mišljenju najvažnije je bilo privući nove investicije i otvoriti nova radna mjesta. I ono što ja vjerujem da je opredijeljujuće kada razgovaramo sa investitorima jeste što se mi koji smo u rukovodstvu Opštine postavljamo kao partneri, a ne kao reketaši. Zašto kao partneri - zato što ja vjerujem da je naša obaveza da damo maksimum i uložimo maksimum kako bi privukli investiciju od tri radna mjesta i od pet i od deset i od 50, i na taj način ćemo doći do ovih velikih investicija koje imamo danas i čini mi se da smo u tome bili prilično uspješni u protekle dvije godine. Zaista vjerujem da su svi privrednici, oni koji su imali potrebu da sarađuju sa nama i oni koji su imali želju, naišli na ispruženu ruku i da smo mi dali maksimum u mjeri naših mogućnosti da podržimo dobre ideje, da podržimo dobre inicijative jer privreda i realni sektotor je definitivno ono što treba ovoj državi - istakao je između ostalog Vuković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.06.2023.  |  Građevina

Tri firme bi da grade pristupni put ka autobuskoj u Herceg Novom

Ponude za tender za izgradnju pristupne saobraćajnice nove gradske autobuske stanice u Herceg Novom dostavile su tri firme, dok se početak radova procijenjene vrijednosti od 661.000 EUR očekuje u septembru. To je Vijestima zvanično rečeno iz Opštine Herceg Novi, uz napomenu da će tačna vrijednost radova biti poznata nakon izbora izvođača, dok od tenderskog postupka zavisi datum početka izgradnje. Podsjetili su i na zabranu izvođenja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.