NavMenu

MSC Euribia, ekološki najnapredniji kruzer

Izvor: TU magazin Četvrtak, 25.05.2023. 12:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Ed Judkins)Ilustracija
Kompanija MSC Cruises je nedavno otkrila detalje novog ekološki najnaprednijeg kruzera. Kruzer MSC Euribia, kako su naglasili iz kompanije, napravljen je za budućnost, u pitanju je energetski i ekološki najnapredniji kruzer do sada. Brod će zvanično biti otkriven na svečanosti 8. juna u Kopenhagenu.

MSC Euribia je drugi brod u floti MSC Cruises-a koji pokreće LNG, jedno od najčistijih i najučinkovitijih brodskih goriva koje je trenutno dostupno. Pored toga, njega odlikuje i opremljenost najsavremenijim tehnologijama zaštite okoline.

To uključuje i napredni sistem prerade otpada, mjere energetske učinkovitosti i inovativni sistem upravljanja podvodnom bukom kako bi se smanjio potencijalno negativan uticaj na morsku sredinu.

MSC Euribia nazvan je po drevnoj boginji Erubiji koja je koristila vjetrove, vrijeme i sazvežđa kako bi ovladala morima. Takva ideja je iza broda, vizija koja podrazumijeva upotrebu vrhunske održive tehnologije za zaštitu i očuvanje dragocjenog morskog ekosistema.

Brod je širok 43 i dugačak 331 metara i može primiti do 6.334 putnika. MSC Euribia biće brod sa najnižom štetnom emisijom emisijom u floti. Na brodu se nalazi ukupno 2.419 modernih kabina. Opsežan izbor različitih kategorija kabina kreće se od unutrašnjih, spoljnih i balkonskih kabina za 2 do 4 osobe, do kabina za jednu osobu i raznih apartmana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.06.2023.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Blizu 200.000 EUR za izradu glavnog projekta sportske dvorane na Cetinju

Prijestonica Cetinje raspisala je tender za izradu Glavnog projekta sportske hale u tom gradu, za šta je opredijeljeno 160.000 EUR bez, odnosno 193.600 EUR sa PDV-om. Poziv je raspisan po skraćenom postupku, pa se ponude dostavljaju najkasnije do 19. juna do 9 sati. - Budući da je prvi poziv za projektovanje i izgradnju objekta sportske hale poništen iz razloga što nije pristigla nijedna ponuda, a da jeinvesticija predviđena budžetom gdje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.