NavMenu

Morsko dobro kupilo novi trajekt, u planu zakup još jednog

Izvor: Mina Četvrtak, 25.05.2023. 07:02
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/RONEDYA)
Morsko dobro kupilo je još jedan trajekt koji je većih kapaciteta od postojećih, dok je planirano iznajmljivanje još jednog plovila za prevoz putnika i vozila na liniji Kamenari - Lepetani, saopštila je Sandra Škatarić iz Morskog dobra.

Ona je u emisiji "Mreža", na Televiziji Crne Gore, kazala da se pri raspisavnju tendera za kupovinu trajekta vodilo računa o specifičnostima trajektnih prilaza u Kamenarima i Lepetanima.

Škatarić je navela i da će novi trajekt biti mnogo većih kapaciteta nego što su plovila koja sada saobraćaju na toj liniji.

- Morsko dobro je obezbijedilo sredstva za nabavku odnosno kupovinu tog trajekta - kazala je Škatarić i dodala da je ugovor danas potpisan.

Kako je rekla, Morsko dobro je okončalo tendersku proceduru i danas je objavljen ugovor sa ponuđačem koji će da izvrši isporuku trajekta.

- Tako da je ugovor zaključen danas - saopštila je Škatarić i poručila da će o narednih dana biti saopšteni i detalji oko početku saobraćanja tog trajekta.

Ona je podsjetila da je iznajmljen jedan trajekt od Pomorskog saobraćaja, a kako je kazala, Morsko dobro planira da uzme u zakup još jedno plovilo.

Morsko dobro je, prema riječima Škatarić, od Pomorskog saobraćaja preuzelo 41 radnika.

- To je šest kapetana i tri bivša kapetana Pomorskog saobraćaja, kao i osam upravitelja stroja, 12 mornara, tri kontrolora i jedan čistač. Ovo ne ograničava budući kadrovski plan Morskog dobra - saopštila je Škatarić i dodala da su i ostali radnici pozvani da dostave svoje CV-ije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.06.2023.  |  Građevina

Tri firme bi da grade pristupni put ka autobuskoj u Herceg Novom

Ponude za tender za izgradnju pristupne saobraćajnice nove gradske autobuske stanice u Herceg Novom dostavile su tri firme, dok se početak radova procijenjene vrijednosti od 661.000 EUR očekuje u septembru. To je Vijestima zvanično rečeno iz Opštine Herceg Novi, uz napomenu da će tačna vrijednost radova biti poznata nakon izbora izvođača, dok od tenderskog postupka zavisi datum početka izgradnje. Podsjetili su i na zabranu izvođenja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.