NavMenu

Rinot: CG će posjetiti 100.000 izraelskih turista, planirano 630 povratnih letova

Izvor: Pobjeda Srijeda, 24.05.2023. 12:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)Ilustracija
Počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot danas je predstavio red direktnih letova između dvije države u predstojećoj turističkoj sezoni, navodeći da je planirano 630 povratnih letova u narednih pet mjeseci.

Letove će realizovati četiri avio kompanije Israir, Arkia, Sun-Dor i Air Montenegro.

- U narednoj ljetnjoj sezoni najmanje 315 letova je predviđeno i letjeće iz Tel Aviva za Crnu Goru kao i 315 letova iz Crne Gore za Tel Aviv, a to je ukupno 630 letova koji će povezivati Izrael i Crnu Goru i omogućiti desetinama hiljada Izraelaca da svoj odmor provedu u Crnoj Gori. Ovo je prvi put da imamo ovako obećavajući broj letova - značajni porast - kazao je Rinot.

Očekuje se da će Crnu Goru 2023. godine posjetiti oko 100.000 izraelskih turista.

Konzul Rinot je dodao da je ovo najveći porast dolaznog turizma iz jedne zemlje u Crnu Goru.

- Izrael je bio i među najvećim investitorima u crnogorsku ekonomiju u 2022. godini i potrudićemo se da se u tom duhu i nastavi i narednih godina. Turistička industrija je glavni izvor prihoda za Crnu Goru i mi smo ponosni što smo dio razvoja turizma ove predivne zemlje - poručio je Rinot.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.