NavMenu

Dermi - oličenje Balija na Balkanu

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 23.05.2023. 15:24
Komentari
Podeli
Dermi (Foto: Michel NOCTURE/flickr.com)Dermi
Dermi je grad na obali Jonskog mora i nalazi se na pola puta između Valone i Sarande.

Dok mnogi ljudi hrle na plaže prepune turista u Grčkoj i Italiji, drugi umjesto toga rezervišu putovanje u spektakularni gradić koji je poznat kao jedna od najbolje čuvanih tajni kontinenta.

Skriveni dragulj nalik Baliju zbog svojih kristalno čistih plaža, zapanjujućih pejzaža i luksuznih barova, hotela i restorana postaje sve traženija destinacija.

Dermi se nalazi nešto više od tri sata vožnje južno od Tirane, glavnog grada Albanije, i gradić krasi pet kilometara zadivljujuće obale prepune nevjerovatnih klubova na plaži.

Ono što ne smijete da propustite ovđe jeste uživanje u panoramskom pogledu na svjetlucave vode Jonskog mora u Sanur Beach Houseu, koji je inspirisan popularnim plažama Balija.

Šetalište pored mora proteže se duž cijele obale u mjestu Dermi, a goste privlači i priroda koja je u okolini grada potpuno očuvana i zanimljiva za istraživanje.

Šta posjetiti?

Osim prelijepih plaža koje su glavno bogatstvo ovog mesta, u blizini se nalaze i razne turističke atrakcije. Dermi može biti zanimljiv ukoliko želite da posjetite interesantne manastire, poput Manastira Svetog Teodora, ali i prirodnih ljepota poput Piratske pećine.

Takođe, ne bi trebalo da se zaobiđe ni zaliv Đipe, u kome možete šetati kroz kanjon dug oko 4 kilometra i obići vodopad Petasma visok čak 75 metara.

Kako doći?

Do samog mjesta Dermi možete doći kolima, autobusom ili avionom preko Tirane ili Krfa. Osim brodovima, u Dermi možete doći i lokalnim autobusima iz Sarande i Himare.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.