NavMenu

Nazire li se kraj izgradnji Ski centra Hajla - Za elektroenergetsko napajanje skijališta 5,8 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 22.05.2023. 06:54
Komentari
Podeli
Gradnja žičare na Hajli (Foto: Uprava javnih radova)Gradnja žičare na Hajli
Uprava za kapitalne projekte raspisala je novi tender za izradu glavnog projekta i izgradnju elektroenergetskog napajanja ski centra Hajla, po principu projektuj iz izgradi.

Za ovaj posao opredijeljeno je 4,8 mil EUR bez, odnono 5,8 miliona sa uračunatim PDV-om.

Rok za izradu glavnog projekta je 60 dana od potpisivanja ugovora, a za završetak radova 365 dana od uvođenja izvođača u posao.

U tenderskoj dokumentaciji navedeno je da je izabrani izvođač dužan da za kvalitet radova garantuje najmanje dvije godine. Garantni rok počinje da teče od dana dobijanja završnog izveštaja stručnog nadzora i primopredaje objekta.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 19. juna do 13 sati. Njihovo otvaranje održaće se istog dana u 13.30.

Više informacija dostupno OVDJE.

Podsjetimo, isti tender bio je raspisan i početkom godine, a vrijednost radova bila je ista.

Takođe, tada je bio raspisan i poziv za projektovanje i izgradnju ski staza u dužini od cca 9 kilometara.

Ski centar Hajla i ove godine je bio zatvoren, a radovi na izgradnji skijališta vrijednog 20 mil EUR već tri godine ne odvijaju se planiranom dinamikom. Prema ranijim najavama, završetak građevinskih radova bio je planiran za kraj 2023. godine, ali evidento je da će rokovi biti pomjereni.

Ski centar Hajla imaće i šestosjednu žičaru, čija se početna stanica nalazi se na nadmorskoj visini od 1.738 metara, a krajnja na 2.119 metara. Njena dužina je blizu 1,4 kilometra, vrijeme vožnje je pet minuta, a planiranih 70 korpi ima kapacitet 2.600 skijaša na sat. U okviru centra planiran je i ugostiteljsko-servisni objekat u kojem će se nalaziti restoran, prostorije za iznajmljivanje opreme i ostali sadržaji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.