NavMenu

Kako ocijeniti sopstveni rad ako ste izvršni direktor?

Izvor: Stratego Subota, 20.05.2023. 07:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Icons8 Team)Ilustracija
Jeste li se ikada pitali ko bi trebalo da procijeni vaše vještine kao glavnog izvršnog direktora (CEO)? Valjana procjena sebe nikada nije lagana. Ali dr Dee Soder, koja je savetovala stotine izvršnih direktora kao osnivačica CEO Perspective Group u Njujorku, nudi korake za to. Dobra je vijest da to ne morate da radite sami.


Tražite savjetovanje spolja

Kultivirajte ono što Soder naziva "ličnim kabinetom", tri do pet osoba koje vas poznaju, koje poznaju vaš posao i ne boje se da vam kažu nešto. To je način na koji možete spriječiti odjekivanje informacija koje ne želite da procure izvan kruga ljudi kojima vjerujete.


Osvrnite se na svaki dan

Odvojite svaki dan 30 do 60 minuta kako biste zapisali svoje misli. Zvuči smiješno - ko ima vremena za to? No ta je praksa davno provjerena od strane menadžment gurua Toma Petersa. Bilježenje vam daje vrijeme da poslušate "dosadnu sumnju, instinkt koji vam govori da nešto nije u redu", kaže Dee Soder.


Zaposlite izuzetno dobrog asistenta

Ne govorimo o asistentu koji zna dobro da kuca na tastaturi. Želite nekog s dobrim prosuđivanjem, kaže Soder, nekoga sa dovoljno iskustva. Na taj način od njega možete dobiti i iskrene odgovore u trenutku kada su vam potrebni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.