NavMenu

Kontinuirana digitalizacija - budućnost Krone priključnih vozila

Izvor: eKapija Utorak, 06.06.2023. 11:48
Komentari
Podeli
S novom softverskom funkcijom SmartAssistant, "kondicija" novih ali i starijih priključnih vozila Krone se zaista može "držati na dlanu" (Foto: Krone)S novom softverskom funkcijom SmartAssistant, "kondicija" novih ali i starijih priključnih vozila Krone se zaista može "držati na dlanu"
U realizaciji dugoročne strategije "Transport bez emisija", Krone uvodi još jednu digitalizovanu, inteligentnu funkciju: uvid u trenutni status poluprikolice/prikolice bez dodatnog ulaganja

Na najvećoj evropskoj specijalizovanoj sajamskoj manifestaciji Transport logistic 2023, koja je od 9. do 12 maja održana u Minhenu (2.370 izlagača iz 67 država), renomirani nemački proizvođač priključnih vozila Krone predstavio je još jednu inteligentnu uslugu za svoja poluprikolice i prikolice: KroneSmartAssistant. Novom tehnologijom tehnički status vozila se može preneti na KroneTelematicsplatformu sa bilo koje lokacije na kojoj se njegov proizvod trenutno nalazi. QR kod, pričvršćen za priključno vozilo Krone (novijih godišta), omogućava da se njegov aktuelni status brzo snimi i prenese u "centralu" uz pomoć pametnog telefona. Na ovaj način, menadžer flote u svakom trenutku može da dobije ažuran pregled operativne spremnosti pojedinačnog vozila ali i celog voznog parka.

Za korišćenje digitalizovanog "pomoćnika" KroneSmartAssistant od "alata"je potreban samo pametan mobilni telefon (Foto: Krone)Za korišćenje digitalizovanog "pomoćnika" KroneSmartAssistant od "alata"je potreban samo pametan mobilni telefon

Krone potencira da je najbolje od svega što za korišćenje ovogplug-and-playsoftverskog rešenje nisu potrebna nikakva ulaganja. Nije potrebna ni prethodna registracija, posebna aplikacija na pametnom telefonu ili obuka! Svaka osoba, dakle, ne samo vozač, može lako da izvrši proveru tehničkog statusa i tovarnih performansi za samo nekoliko minuta. Za skeniranje QR koda nije potrebno više opreme od standardnog "pametnog" telefona. Nakon skeniranja, provera prikolice se odvija u željenom "mesindžeru", direktno na jeziku podešenom na mobilnom telefonu. Program vodi kroz "dijalog": na postavljena pitanja se odgovara dodirom na "Da/Ne", unošenjem u polje za tekst ili snimanjem fotografije kamerom. Na kraju, korisnik mora da potvrdi unese informacije, zatim se rezultat prenosi direktno na korisnički portal KroneSmartAssistant i tamo upoređuje sa prethodnim proverama.

Poluprikolica Profi Liner, koja u ovoj godini slavi četvrt veka tržišnog prisustva, samo je jedno do brojnih Kroneovih priključnih vozila kojem se u svakom trenutku i na bilo kojoj lokaciji može utvrditi aktuelni tehnički i tovarni status (Foto: Krone)Poluprikolica Profi Liner, koja u ovoj godini slavi četvrt veka tržišnog prisustva, samo je jedno do brojnih Kroneovih priključnih vozila kojem se u svakom trenutku i na bilo kojoj lokaciji može utvrditi aktuelni tehnički i tovarni status


Softver odmah dokumentuje promene i oštećenja priključnog vozila, ali i nedostatke unutar tovarnog prostora, kao što su, na primer,nedostajuće palete ili trake za vezivanje tereta. Gde je potrebno, portal za korisnike KroneSmartAšistantpokreće odgovarajuća upozorenja. Ova funkcija u mnogome utiče na profitabilnost eksploatacije vozila jer se nakon ovakve provere "na daljinu" transparentno mogu pratiti praktično svi troškovi.

Krone navodi da je nova funkcija univerzalna: koncept "TalkingTrailer" omogućava starijim poluprikolicama/prikolicama bez telematske opreme da se bez napora integrišu u digitalni SmartAssistant korisnički portal i na taj način prevoze robu ekonomičnije i ekološki održivije.


Za više informacija, molimo obratite se na:

Prekonoška 32 (ranije Autoput za Zagreb 15)
11199 Novi Beograd
011/26 08 700
info@sejari.co.rs

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.09.2023.  |  Građevina

Kompanija Easy drive za 10 mil EUR postala vlasnik nekretnina u Podgorici i Baru

Kompanija Easy drive Aleksandra Mijajlovića, koja se prema podacima CRPS bavi iznajmljivanjem i lizingom vozila, kupila je deset miliona eura vrijednu imovinu bivše kompanije Dragana Brkovića Vektre Montenegro u stečaju - potvrdio je Pobjedi stečajni upravnik Radojica Grba. Tako je, kako je naveo Grba, Easy drive postao vlasnik 20.000 kvadrata urbanizovanog zemljišta uz 9.000 kvadrata zelene površine i dva objekta na prostoru bivše

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.