NavMenu

U Crnoj Gori oko 39.000 turista - Sve više gostiju sa visokoplatežnih tržišta

Izvor: Mina Četvrtak, 18.05.2023. 15:24
Komentari
Podeli
Najviše turista u Budvi (Foto: Pixabay.com/VeleMarinkovic)Najviše turista u Budvi
U Crnoj Gori, prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO) od prošlog četvrtka, boravi oko 39.000 turista, saopštili su predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu u tom Vladinom resoru, Aleksandra Gardašević Slavuljica, kazala je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti da je rast broja turista evidentiran i u hotelskom i u privatnom smještaju.

- Izraženo je i procentualno povećanje broja turista u odnosu na prošlu i 2019. godinu. Cifre su odlične, namjenski prihodi rastu, evidencija je bolja, što znači da će da se smanjuje i siva zona poslovanja - kazala je Gardašević Slavuljica.

Prema njenim riječima, kada je u pitanju broj turista po opštinama, Budva dominira.

- Interesantan je trend rasta broja turista u Podgorici, što znači da glavni grad poboljšava svoju ponudu - dodala je Gardašević Slavuljica.

Struktura gostiju je, kako je navela, interesantna.

- Nama su tradicionalni gosti iz regiona, međutim sve više imamo gostiju sa visokoplatežnih tržišta, Njemce, goste iz Ujedinjenog Kraljevstva, Izraela, Francuske - rekla je Gardašević Slavuljica.

Ona je poručila da turizam cvjeta i da nezaustavljivo dominira, jer turistička putovanja više nijesu luksuz, nego stil života.

- Iz tog razloga je za očekivati da na globalnom i svim ostalim nivoima, turizam raste - zaključila je Gardašević Slavuljica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.