NavMenu

Pad građevinske aktivnosti u prvom kvartalu

Izvor: eKapija Petak, 12.05.2023. 12:13
Komentari
Podeli
(Foto: Josue Isai Ramos Figueroa/unsplash)
Vrijednost izvršenih građevinskih radova u prvom kvartalu ove godine manja je za sedam odsto u odnosu isti period lane, dok su za 16,9% manji u odnosu na četvrti kvartal 2022, pokazuju podaci Monstata.

Izvršeni efektivni časovi ostvareni na gradilištima u prvom kvartalu manji su za 1,5% u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

- Izvršeni efektivni sati su 5,7% manji u odnosu na četvrti kvartal 2022. - naveli su iz Monstata.

Kako su objasnili iz Monstata, vrijednost izvršenih građevinskih radova uključuje troškove materijala, troškove rada, troškove rušenja, pripremu terena, troškove instalacija, opšte troškove i profit. U vrijednost nijesu uključeni troškovi nabavke zemljišta, projektovanja, nadzora i PDV-a.

Navode i da podaci o vrijednosti izvršenih radova odnose se na radove izvedene u izvještajnom periodu na završenim i nezavršenim građevinama.

Izvršeni efektivni časovi rada obuhvataju realizovane časove radnika angažovanih na gradilištima u redovnom radnom vremenu kao i u prekovremenim satima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.