NavMenu

Za sufinansiranje nacionalnih naučnoistraživačkih projekata 2,3 mil EUR - Konkurs otvoren do 26. juna

Izvor: eKapija Petak, 12.05.2023. 11:48
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja)
Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je konkurs za sufinansiranje nacionalnih naučnoistraživačkih projekata, s rokom za dostavljanje projektnih prijava do 26. juna 2023. godine. Ukupni budžet opredijeljen za ovu namjenu iznosi 2,3 mil EUR.

- Cilj konkursa je jačanje kapaciteta istraživačkih timova u Crnoj Gori, kako bi se podsticala izvrsnost, čime bi se doprinijelo razvoju društva zasnovanog na znanju i konkurentnosti na međunarodnom nivou - saopšteno je iz Ministarstva.

Na konkurs se mogu prijaviti ustanove koje imaju licencu za obavljanje naučnoistraživačke djelatnosti izdatu od strane Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore.

- Ustanova podnosilac prijave naučnoistraživačkog projekta ne može se samostalno prijaviti na konkurs, već u partnerstvu sa najmanje jednom/im: naučnoistraživačkom ustanovom iz Crne Gore ili inostranstva ili partnerom iz privrede iz Crne Gore ili inostranstva ili partnerom iz javnog sektora iz Crne Gore - pojašnjeno je.

Ministarstvo će sufinansirati naučnoistraživačke projekte u maksimalnom iznosu do 130.000 EUR, ukoliko se projektom predviđa zapošljavanje mladih istraživača na puno radno vrijeme, za šta je predviđeno najviše 50.000 EUR za cijeli period trajanja projekta, a ne više od 50% ukupnih sredstava za realizaciju projekta, odnosno do 85.000 EUR ukoliko zapošljavanje mladih istraživača na puno radno vrijeme nije predviđeno projektom.

Ministarstvo učestvuje u finansiranju nacionalnog naučnoistraživačkog projekta, i to za osnovna istraživanja - do 100%; za primijenjena istraživanja - do 90% i za razvojna istraživanja - do 80%.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.