NavMenu

Raspisan novi tender za rekonstrukciju puta Pljevlja-Metaljka, vrijednost 1,5 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 12.05.2023. 08:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Boukaih/Unsplash)Ilustracija
Uprava za saobraćaj raspisala je novi tender za prvu fazu rekonstrukcije puta Pljevlja Metaljka.

Vrijednost radova je 1,24 mil EUR bez, odnosno oko 1,5 miliona sa uračunatim PDV-om.

Kako je navedeno u dokumentaciji, radi se o dijelu radova prve faze rekonstrukcije puta Pljevlja - Metaljka, od Dajevića Hana do sela Krće, koji će se izvoditi po izmijenjenom projektu, a na ukupnoj dužini od 1,7 km.

Ponude se dostavljaju do 12. juna do 10 sati, a istog dana biće i njihovo javno otvaranje.

Ponuđeni rok za završetak radova ne može biti kraći od 80 ni duži od 120 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao.

Više informacija dotupno OVDJE.


Podsjetimo, ugovor o rekonstrukciji te dionice regionalnog puta potpisan je 26. maja 2019. između Uprave za saobraćaj i Crnagoraputa. Dužina trase je 16,3 kilometra, a rok izvođenja radova bio je 540 dana od dana uvođenja izvođača u posao. Međutim, rok za izvođenje radova je više puta produžavan usljed različitih okolnosti.

Preduzeće Crnagoraput je objavijestilo je ranije Upravu za saobraćaj da radove ne može dalje da izvodi po ugovorenim jediničnim cijenama usljed promjena cijena građevinskog materijala i energenata... Međutim, na sastanku održanom 15. juna prošle godine dogovoreno je da izvođač ipak nastavi izvođenje radova pored nepovoljne situacije u vezi sa skokom cijena.

Prema ranijim informacijama, u planu je i raspisivanje tendera za projektovanje druge faze rekonstrukcije, od puta Pljevlja - Čajniče, dionice od mjesta Baljenovac do Metaljke, sela na granici sa Bosnom i Hercegovinom. Ugovor sa prethodnim projektantom je raskinut zbog nepoštovanja dinamike potpisanog ugovora.

Rekonstrukcija bi obuhvatala dionicu puta od mjesta Krće (Baljenovac) do mjesta Metaljka (granica sa BiH), ukupne dužine 18 kilometara. Projektom je predviđeno povećanje širine kolovoza sa pet na sedam metara, sanacija nestabilnih kosina, izgradnja potpornih konstrukcija i popravka horizontalnih elemenata puta, čime će se ukupna dužina dionice smanjiti na 16,9 kilometara.

Realizacijom projekta stvorili bi se preduslovi za prekategorizaciju ovog regionalnog puta u magistralni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.