NavMenu

Za građane Tivta i Herceg Novog od danas povoljnije karte za trajektni prevoz

Izvor: eKapija Srijeda, 10.05.2023. 07:34
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Predsjednici opština Herceg Novi i Tivat Stevan Katić i Željko Komnenović i direktor JP Morsko dobro Mladen Mikijelj potpisali su juče u Kamenarima sporazum kojim je definisan poseban cjenovnik karata trajektnog prevoza za građane ove dvije opštine. Građani će od sutra moći da preuzmu potvrde u Građanskom birou i prelaze sa jedne na drugu obalu za tri eura.

Podsjetivši da je poslednjih mjeseci bilo problema u funkcionisanju trajektnog saobraćaja, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić kazao je da je uključivanjem u saobraćaj trećeg trajekta situacija znatno bolja.

- Više nema gužvi, za sada je situacija po tom pitanju zaista dobra i mislim da će se tako nastaviti i u narednom periodu. Želim da se zahvalim Mladenu Mikijelju, Morskom dobru i kolegi Komnenoviću na dobroj saradnji koju smo imali do sada. Ovo je nešto što je svakako dobro jer će građani i Herceg Novog i Tivta imati benefite, odnosno da plaćati nešto niže cijene karata od ostalih koji su u tranzitu - kazao je Katić.
Istakao je da će se u narednom periodu zalagati da se Herceg Novi i Tivat saobraćajno povežu još brže - podmorskim tunelom ili mostom.

- Ako je 200 mil EUR izvučeno odavde prethodnh 20 godina, do sada smo mogli napraviti dva mosta ili dva podvodna tunela. Da smo napravili jedan odavde do Lepetana, drugi od Rosa do Herceg Novog danas bi imali puno brži i protočniji saobraćaj kada je u pitanju Bokokotorski zaliv jer znamo svi da je ova magistrala napravljena 60-ih godina prošlog vijeka i da su nam potrebne brze ceste, obilaznice i daleko brži protok saobraćaja nego što je bio u periodu za nama - zaključio je Katić.

Građani Herceg Novog i Tivta neće morati po potvrde za povoljnije trajektne karte u Lepetane, već u opštinske građanske biroe, potvrdio je direktor Morskog dobra, Mladen Mikijelj.

- Plan je bio da se jedan obrazac popunjava u našoj filijali u Lepetanima ali smo, kroz dodatne konsultacije sa predstavnicima lokalnih samouprava, došli do povoljnijeg rješenja jer su opštine Tivat i Herceg Novi omogućili da se ti zahtjevi predaju u građanskim biroima te dvije opštine - kazao je Mikijelj.

Saopštio je da je preduzeće u minulih nekoliko dana, otkako je započeta naplata karata na trajektnoj liniji, prihodovalo preko 50.000 EUR i podsjetio da je trajektna linija Kamenari - Lepetane vraćena državi kroz zajedničko djelovanje lokalnih uprava Herceg Novog i Tivta, Vlade Crne Gore i Morskog dobra.
Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović je istakao da su obale Herceg Novog i Tivta sada bliže te da su kroz preuzimanje trajektne linije, ali i potpisivanjem sporazuma uspjeli da se zajednički izbore za javni interes.

- Opština Tivat radi na izradi "lojaliti" kartica koje će obuhvatiti ovu ali i druge oblasti - kazao je Komnenović i istakao da je glavna poruka sa današnjeg događaja da je odbranjen javni interes i da se otvaraju brojne mogućnosti za podršku lokalnim zajednicama a prvi benefit je jeftinija karta za prevoz trajektom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.