NavMenu

Fond za inovacije otvorio pozive za pet programa podrške - Vrijednost 650.000 EUR

Izvor: eKapija Utorak, 09.05.2023. 07:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / nattanan23)Ilustracija
Fond za inovacije Crne Gore raspisao je javne pozive za dodjelu grantova za pet programa čija je ukupna vrijednost 650.000 EUR.

Kako je navedeno, riječ je o programima:
- Ključni ciljevi ovih programa su jačanje kapaciteta i sposobnosti privatnog sektora za razvoj inovacija, afirmacija inovacionog preduzetništva i izgradnja održivog ambijenta za prevođenje ideja u inovacije i njihovu komercijalizaciju na tržištu, kao i promocija i popularizacija inovacija, strategije pametne specijalizacije i saradnje naučnoistraživačkih ustanova i privrede - navodi se u pozivu. 

Kako su ukazali iz Fonda, svaki javni poziv ima specifičnu ciljnu javnost kojoj je namijenjen, a kada se pogleda kumulativno, obuhvaćeni su svi domaći akteri našeg inovacionog ekosistema.

- Svi pozivi su usmjereni ka mikro, malim ili srednjim privrednim društvima, kao i naučnoistraživačkim ustanovama, na neke pozive se mogu prijaviti i nevladine organizacije kao i druge organizacije ili ustanove registrovane u Crnoj Gori, a vaučeri za zaštitu i razvoj pronalaska dostupni su i fizičkim licima - pojašnjeno je.

Iz Fonda za inovacije saopštili su i da će biti organizovani i info dani o navedenim programima, i to po sledećem rasporedu:
  • Podgorica - Privredna komora, 15. maj u 12 sati;
  • Nikšić - Tehnopolis, 16. maj u 13 sati;
  • Bar - Biznis centar Bar, 17. maj u 12 sati i
  • Bijelo Polje - EU kutak, 18. maj u 12 sati.
Za info dane se možete prijaviti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.