NavMenu

Abazović: Najkasnije do kraja juna kompletna Luka Bar trebalo bi da bude u državnom vlasništvu

Izvor: eKapija Petak, 05.05.2023. 14:52
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/biggunsband)
Do kraja maja, eventualno juna, cijela Luka Bar trebalo bi da bude u državnom vlasništvu, kazao je premijer Dritan Abazović prilikom predstavljanja rezultata Vlade tokom prethodnih godinu dana.

Kako je naveo, cilj države je da kompletira tu kompaniju.

- Luka Bar je imala izvanredne rezultate. To je najveća razvojna šansa kada je u pitanju Crna Gora, jer to preduzeće treba da generiše izgradnju kompletnog auto-puta prema Srbiji i modernizaciju željeznice. Nadam se da ćemo do kraja maja, eventualno juna, uspjeti da imamo situaciju da cijela Luka Bar bude u vlasništvu Crne Gore - kazao je Abazović.

Posjetio je i da je Elektroprivreda preuzela Željezaru, da država upravlja trajektnom linijom Kamenari - Lepetane, Gradska Luka Budva vraćena je Opštini, a pristanište Pine tivatskoj lokalnoj samoupravi.

- Gradi se i žičara Kotor-Lovćen i to će biti najprestižniji objekat u turzmu koji se ikada napravio kada je u pitanju reklama Crne Gore - istakako je Abazović govoreći i projektima koji su obilježili godinu za nama.

Premijer je ukazao i na odlične ekonomske rezultate, koji su "spektakularni i iznad svih očekivanja".

- Vlada je 365 dana radila u šestoj brzini. Ostvarenim podacima i rezultatima ruši se sva priča o bankrotu Crne Gore - naveo je.

Prema riječima, nikad u istoriji Crne Gore bruto domaći proizvod nije prešao pet milijardi.

- Prošlu godinu, godinu krize, Crna Gora je završila sa 5,8 mlrd EUR. U poslednjem kvartalu prošle godine stopa nezaposlenosti bila je svega 13%. Plate su se približile nekim zemljama Evropske unije, iako ne onim najbogatijim, a naglasiću da imamo ubjedljivo najveću prosječnu zaradu u regionu - kazao je Abazović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.