NavMenu

Rekonstrukcija 20 kilometara puta traje tri godine, kraj radova u novembru

Izvor: RTCG Petak, 21.04.2023. 12:02
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/stux)
Rekonstrukcija magistrale Rožaje - Špiljani koji nikako da se okonča, a izvođač radova je kompanija Strabag koja već tri godine ne završava započeti posao. Mještani su izgubili strpljenje i nadu da će skorije dobiti priliku da normalno funkcionišu. Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović poručuje da će do sredine novembra put biti završen.

- Autima ne možemo, odsječeni smo od svijeta i mislim da je krajnje vrijeme da se izađe u susret ovom narodu, jer nama ovaj put treba - kaže Azem Dacić, mještanin sela Bać.

- Bilo je i problema i povrijeđenih koji su morali da idu i 60 kilometara okolo do bolnice - navodi Ćako Murić, mještanin sela Bać.

Iz Vlade mještanima poručuju da još malo izdrže. Obavili su razgovor sa izvođačem radova i čvrsto odlučili.

- Da se ovi radovi što prije završe. Ako se dokaže krivica da izvođač nije odradio to što treba lično ću tražiti raskidanje ugovora. Svakodnevno smo u komunikaciji da izvođačem radova i sa Upravom za saobraćaj - kazao je za TVCG ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i poručuje da će do sredine novembra put biti završen.

Rekonstrukcija magistralnog puta Rožaje - Špiljani, dužine 20 kilometara, počeli 29. jula 2020. godine, a ugovoreni rok radova je bio dvije godine i probijan je više puta.

Izvođač radova je austrijska kompanija Strabag. Projekat finansira Vlada Crne Gore preko Uprave za saobraćaj iz sredstava obezbjeđenih iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Ugovorena vrijednost radova je oko 19 miliona eura.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.06.2023.  |  Građevina

Tri firme bi da grade pristupni put ka autobuskoj u Herceg Novom

Ponude za tender za izgradnju pristupne saobraćajnice nove gradske autobuske stanice u Herceg Novom dostavile su tri firme, dok se početak radova procijenjene vrijednosti od 661.000 EUR očekuje u septembru. To je Vijestima zvanično rečeno iz Opštine Herceg Novi, uz napomenu da će tačna vrijednost radova biti poznata nakon izbora izvođača, dok od tenderskog postupka zavisi datum početka izgradnje. Podsjetili su i na zabranu izvođenja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.