NavMenu

Rekonstrukcija 20 kilometara puta traje tri godine, kraj radova u novembru

Izvor: RTCG Petak, 21.04.2023. 12:02
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/stux)
Rekonstrukcija magistrale Rožaje - Špiljani koji nikako da se okonča, a izvođač radova je kompanija Strabag koja već tri godine ne završava započeti posao. Mještani su izgubili strpljenje i nadu da će skorije dobiti priliku da normalno funkcionišu. Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović poručuje da će do sredine novembra put biti završen.

- Autima ne možemo, odsječeni smo od svijeta i mislim da je krajnje vrijeme da se izađe u susret ovom narodu, jer nama ovaj put treba - kaže Azem Dacić, mještanin sela Bać.

- Bilo je i problema i povrijeđenih koji su morali da idu i 60 kilometara okolo do bolnice - navodi Ćako Murić, mještanin sela Bać.

Iz Vlade mještanima poručuju da još malo izdrže. Obavili su razgovor sa izvođačem radova i čvrsto odlučili.

- Da se ovi radovi što prije završe. Ako se dokaže krivica da izvođač nije odradio to što treba lično ću tražiti raskidanje ugovora. Svakodnevno smo u komunikaciji da izvođačem radova i sa Upravom za saobraćaj - kazao je za TVCG ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i poručuje da će do sredine novembra put biti završen.

Rekonstrukcija magistralnog puta Rožaje - Špiljani, dužine 20 kilometara, počeli 29. jula 2020. godine, a ugovoreni rok radova je bio dvije godine i probijan je više puta.

Izvođač radova je austrijska kompanija Strabag. Projekat finansira Vlada Crne Gore preko Uprave za saobraćaj iz sredstava obezbjeđenih iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Ugovorena vrijednost radova je oko 19 miliona eura.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Poništen tender za dionicu Andrijevica-Peć, sve ponude ocijenjene neodgovarajućim

Monteput je poništio 120.000 EUR vrijedan tender za izradu idejnog rješenja za dionice auto-puta Andrijevica-Peć i Andrijevica-Čakor, nakon što su svi ponuđači isključeni iz postupka zbog nepravilno sačinjenih i nepotpunih izjava. To se navodi u odluci državnog preduzeća koja je dostupna na sajtu crnogorskih elektronskih javnih nabavki (CeJN). Monteput je tender raspisao 22. febrara ove godine, a svrha izrade dokumentacije za ovu 27

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.