NavMenu

Različiti smjerovi indeksa na Montenegroberzi, promet tri puta niži od prošlonedeljnog

Izvor: Mina Nedjelja, 16.04.2023. 07:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ti_ser/shutterstock.com)Ilustracija
Različiti smjerovi indeksa i pad prometa obilježili su sedmicu na Montenegroberzi. Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija MNSE10 oslabio je 1,2% na 1.031,31 bod, dok je MONEX ojačao 1,4% na 14.887,72 boda.

Promet je, u skraćenom berzanskom trgovanju zbog praznika, iznosio 12,2 hiljade EUR i bio je tri puta manji od prošlosedmičnog.

Pale su akcije Prve banke 17,4% na 18,5 EUR, Crnogorskog elektroprenosnog sistema 8,1% na 1,02 EUR, Port of Adrie šest odsto na 23,5 centi i Plantaža 1,6% na 23 centa. Ojačale su dionice Marine Bar blago na 2,2 EUR, dok su akcije Ulcinjske rivijere i Sveti Stefan hotela ostale na prošlosedmičnom nivou od četiri EUR, odnosno 3,9 EUR.

Trgovano je i akcijama Poslovno logističkog centra Morača i Izbora Bar, koje su sedmicu završile na četiri EUR, odnosno 0,2 centa. Trgovano je i dionicama Eurofonda, koje su na kraju sedmice koštale 0,22 centa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.