NavMenu

CBRE savjetovao jednu od najvećih investicija na tržištu nekretnina Podgorice - BIG CEE kupio Capital Plazu

Izvor: Promo Petak, 07.04.2023. 10:33
Komentari
Podeli
Uroš Grujić, rukovodilac odjeljenja za kapitalne investicije u kompaniji CBRE SEE (Foto: CBRE/Promo)Uroš Grujić, rukovodilac odjeljenja za kapitalne investicije u kompaniji CBRE SEE
CBRE South Eastern Europe (SEE), najveća regionalna konsultantska kompanija u oblasti nekretnina, pružila je savjetodavne usluge pri procesu kupovine objekta Capital Plaza u Podgorici.

Capital Plaza, objekat mješovite namjene, predstavlja specifičnu cjelinu kada su u pitanju nepokretnosti na tržištu Crne Gore. Obuhvata preko 55.000 kvadrata kancelarijskog prostora smještenog u dvije kule, luksuzne apartmane koji se mogu zakupiti za stanovanje i potrebe poslovanja, hotel od 122 sobe, retail zonu na dva nivoa, sve u srcu podgoričke biznis zone.

- Transakcija predstavlja jednu od najvećih investicija u Podgorici i čast nam je što smo imali priliku da savjetujemo BIG CEE u njihovoj novoj akviziciji na tržištu Crne Gore. Na ovaj način potvrdili smo našu lidersku poziciju na tržištu konsaltinga u oblasti "exit strategije" za komercijalne nepokretnosti. U okviru ove transakcije investicioni tim CBRE SEE, kao specijalizovani saradnik za ovu vrstu transakcija, pokrenuo je cjelokupan proces - od ideje o kupovini kao i kompletnog "due diligence" procesa. U pogledu daljeg razvoja tržišta nekretnina u našem regionu, posebno ohrabruje što je ova transakcija uslijedila samo godinu dana nakon što je kompanija BIG CEE u svoj portfolio dodala i Delta City šoping centar u Podgorici, čime je proširila svoje poslovanje na tržište Crne Gore - ističe Uroš Grujić, rukovodilac odeljenja za kapitalne investicije u kompaniji CBRE SEE.

Kako je naglasio, "CBRE nastavlja da radi na promovisanju regiona kao investicione destinacije, gdje vidimo mnogobrojne mogućnosti, posebno u segmentu kancelarijskog prostora, retail parkova i logističkih centara, ali i daljeg ulaganja u šoping centre, kao i hotelskog segmenta za kojim vlada sve veće interesovanje investitora - dokaz tome je otvaranje nove poslovne linije unutar CBRE SEE koja je specijalizovana upravo za ovaj segment nepokretnosti".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.