NavMenu

Elektroprivreda u plusu 4,2 mil EUR

Izvor: RTCG Petak, 31.03.2023. 15:12
Komentari
Podeli
(Foto: Elektroprivreda Crne Gore)
Dobit Elektroprivrede (EPCG) na kraju prošle godine bila je 4,28 mil EUR, podaci su iz finansijskog izvještaja državne energetske kompanije.

Ostvareni rezultat je 90% ili 43 mil EUR lošiji u odnosu na godinu ranije, prvenstveno zbog drastičnog rasta cijena struje u ljetnjim mjesecima, kada EPCG dominantno uvozi električnu energiju.

Komentarišući ostvareni rezultat predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović kazao je za TVCG da su i pored nemogućih uslova poslovali pozitivno.

- Treba znati da su 31. decembra akumulacije imale 100 GWH viška u odnosu na plan. Da smo to htjeli da prodamo u 2022. godini zaradili bismo još 10 mil EUR, pa bi nam dobit 15 miliona. Bili smo odgovorni i to smo prodali u ovoj godini i zaradili 25 miliona. Takođe, nijesmo knjižili ni imovinu Željezare što bi nam povećalo dobit za 33 miliona. Zbog svega toga mislim da će nam biti mnogo interesantniji i neuporedivo bolji rezultat 31. marta ove godine - rekao je Đukanović.

Kompanija je u prošloj godini ukupno prihodovala 541,8 mil EUR, dok su rashodi bili 536,8 miliona. Troškovi poslovanja bili su 507,1 milion, troškovi zarada 26,5 miliona, a ostali poslovni rashodi 1,9 miliona.

Prihodi od prodaje porasli su 44% na 516,5 miliona, ali su znatno bili veći i troškovi poslovanja koji su iznosili 507 miliona, što je 59% više nego godinu ranije.

U kompaniji je na kraju 2022. radilo 1.160 radnika, 185 više nego godinu ranije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.