NavMenu

Tri kompanije iz Crne Gore osvojile nagrade u Skoplju

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.03.2023. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Privredna komora Crne Gore)
Tri kompanije iz Crne Gore dobile su nagrade Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (ZB6 KIF), saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore (PKCG). To su Mega International u kategoriji "Najveći rast izvoza u region u 2022. godini", kompanija Logate u kategoriji "Digitalni šampion u ZB6" i kompanija NEST Coworking u kategoriji "Šampion u zaštiti životne sredine u ZB6".

Kako je saopšteno, predsjednica Privredne komore Nina Drakić, boravila je u službenoj posjeti Skoplju, koje je okupilo predsjednike privrednih komora iz zemalja Zapadnog Balkana.

Tokom dvodnevne posjete održana je 25. sjednica Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, na kojoj je između ostalog donijeta odluka o održavanju osnivačke skupštine budućeg udruženja koje će se baviti ekonomskom saradnjom i integracijom, sa sjedištem u Podgorici.

Jedna od važnih odluka koju je donio UO KIF-a jeste inicijativa prema nadležnim tijelima EU, da se produži period važenja viza vozačima koji su važna karika u poslovima transporta i povezivanja kako u zemljama EU, tako i u regionu Zapadnog Balkana.

Predstavnike privrednih komora, prvog radnog dana zasijedanja UO KIF WB6, primio je i predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski. On je podržao je napore na unapređenju regionalne saradnje, iskazujući nepodijeljenu podršku ekonomske zajednice Sjeverne Makedonije da doprinosi tom cilju.

Na panelu koji je bio posvećen netarifnim barijerama i unapređenju kapitala radne snage, koji je održan tokom drugog radnog dana, Drakić je iskoristila priliku da pozove na otklanjanje barijera u plasiranju poljoprivrednih i drugih prehrambenih proizvoda, koji se proizvode u Crnoj Gori, a plasman je namijenjen prije svega zemljama regiona, a onda i šire.

- Prilagođavanje carinskih politika i usvajanje standarda EU u dijelu regulative u oblasti kontrole roba koje se uvoze-izvoze, treba da odgovori potrebama realne ekonomije i ekonomske saradnje unutar regiona - zaključila je Drakić.

Na panelu su govorili i Marko Škuletić iz kompanije Gray International, gospodin Velizar Perunović iz kompanije Milšped, Vasil Naci iz Agna Grupe, Mate Gjorgjievski iz Sekretrarijata transportne zajednice kao i Danijela Gačević iz Sekretarijata CEFTA-e.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.06.2023.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Ski centar Savin kuk dobija novi poligon za obuku skijaša početnika - Raspisan tender za projektovanje i gradnju pokretne trake i tjubing staze

Na skijalištu Savin kuk na Žabljaku planirana je izgradnja ski poligona za obuku početnika skijaša koji će se sastojati od pokretne trake i tjubing staze. tender za izradu idejnog rješenja glavnog projekta i izgradnju poligona raspisala je Uprava za kapitalne projekte, a vrijednost je 280.000 EUR bez, odnosno 338.800 EUR sa uračunatim PDV-om. Za realizaciju projekta izdati su i urbanističko-tehnički uslovi. Kada je riječ o izgradnju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.