NavMenu

Očekuju se rekordi u turizmu - Neki rizorti na primorju popunjeni do kraja oktobra

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.03.2023. 13:49
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore)
Neki rizorti u Crnoj Gori su već puni, ili skoro puni i imaju rasprodati aranžmane do kraja oktobra, kazao je premijer Dritan Abazović, navodeći da je ambicija Vlade da ova godina da bude rekordna u turizmu.

- Kako sada stoje stvari, buking i najave idu u tom pravcu. Postoje rizorti na crnogorskom primorju koji su sada punih kapaciteta i imaju prodate aranžmane do kraja oktobra - kazao je on sjednici Vlade.

Abazović je najavio i otvaranje nekih novih destinacija.

- Treba da otvaramo direktne letove, imamo i dobre najave i za to. Aerodromi moraju još malo da se prodrmaju. Mislim da sve ide kako treba što se tiče crnogorskog turizma - naveo je Abazović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora bi morala da se reklamira na tržištima koja znaju manje o nama, kao što su, na primjer, Sjedinjene Američke Države (SAD).

- Mislim da je tržište SAD idealno za to, jer njihovi građani su davno otkrili Hrvatsku kao destinaciju i nemaju informaciju da je Crna Gora 30 kilometara od Aerodroma Ćilipi i da je tako jednostavno doći u našu zemlju - naveo je Abazović.

Otvaranjem dva ili tri velika tržišta, dodao je, bi se riješilo pitanje popunjenosti kapaciteta u Crnoj Gori.

- Afirmativno gledam na najavu izgradnje novih infrastrukturnih objekata - kazao je premijer

Interesovanje sa tržišta SAD postoji, naveo je ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović.

- Problem, međutim, predstavljaju začepljenja na graničnim prelazima Debeli brijeg i Kobila - ukazao je.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić istakao je da je, kada je riječ o graničnim prelazima sa Hrvatskom, problem ove godine dodatno otežan, jer su oni postali dio Šengen zone.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.