NavMenu

Casa del Mare postala član prestižnog EBRD Blue Ribbon programa

Izvor: Media Biro Utorak, 28.03.2023. 15:51
Komentari
Podeli
Nikola Milić i Remon Zakaria (Foto: Media Biro)Nikola Milić i Remon Zakaria
Hotelska grupacija Casa del Mare postala je član Blue Ribbon programa, što podrazumijeva kontinuiranu savjetodavnu podršku i finansiranje Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) ovoj kompaniji u narednih pet godina.

EBRD Blue Ribbon program​​ pruža operativni, menadžment i finansijski konsalting za mala i srednja preduzeća koja pokazuju veliki potencijal za rast. Ovim se pruža mogućnost kompanijama da u toku pet godina, koliko traje ovaj program, na raspolaganju imaju lokalne i međunarodne eksperte u cilju osiguravanja daljeg rasta i razvoja kompanije. Kompanije mogu postati dio ovog programa samo na poziv EBRD-a.

- Prepoznali smo Casa del Mare hotelsku grupaciju kao pouzdanog partnera Blue Ribbon programu, koji ne samo da nudi najbolji konsalting iz oblasti krucijalnih za dalji razvoj, već i priliku za umrežavanje sličnih kompanija u preko 36 država širom tri kontinenta na kojima, kao EBRD, sprovodimo našu misiju - kazao je šef kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori Remon Zakaria.


Kako je dodao, ova prekretnica se nadovezuje na njihovu postojeću saradnju sa kompanijom unazad deset godina kroz savjetodavne usluge koje se pružaju u sklopu programa Savjeti za mala preduzeća u oblasti ugostiteljske industrije.

- EBRD je transformisala učinak hiljada malih preduzeća i postavila temelje za pametan, održiv i inkluzivan rast koji namjeravamo da repliciramo i kroz našu dalju saradnju sa Casa del Mare - rekao je Zakaria.

Da će EBRD biti u narednom periodu svojevrstan oslonac i izvor znanja i iskustva za osnivača i izvršnog direktora hotelske grupacije Casa del Mare, Nikolu Milića, predstavlja veliku čast i zadovoljstvo.

- To što smo dio ovog programa, garant je našeg daljeg neupitnog rasta, ali i potvrda da kao kompanija i brend ispravno radimo. Narednih pet godina su za nas zbilja od ključnog značaja - ove godine otvaramo novi Casa del Mare Mangata hotel na Budvanskoj rivijeri, kao i novi ugostiteljski objekat pored naše Bocase. Iduće godine otvaramo Hotel Wulfenia, naše prvo ugostiteljsko iskustvo na sjeveru Crne Gore. U narednom periodu očekujemo pokretanje projekata van Crne Gore. To što nam je narednih pet godina EBRD na raspolaganju, što je praktično dio naše firme i čiji su eksperti sastavni dio našeg tima, sigurnost je i podsticaj ne samo za nas, već i za naše investitore. EBRD je ne samo garant kvaliteta, već i onaj jedinstveni dodatak koji svaki projekat čini još boljim i uspješnijim - rekao je Milić.

- Želim da od srca zahvalim svima koji su učinili da Casa del Mare postane dio ovog programa, daćemo sve od sebe da budemo i njima na ponos - zaključio je Milić.


Evropska banka za obnovu i razvoj je prisutna u Crnoj Gori od 2006. godine i do sada je podržala 81 projekat, ukupne investicione vrijednosti od 724 mil EUR. U svom radu u Crnoj Gori, EBRD se fokusira na povećanje konkurentnosti privatnog sektora, podržavanje održivih praksi, poboljšanje povezanosti i regionalne integracije i promovisanje energetske sigurnosti i efikasnosti na regionalnom nivou.

Hotelska grupacija Casa del Mare dobitnik je brojnih državnih i regionalnih nagrada za izvrsnost brenda i usluge. Hotelska grupacija trenutno u svom sastavu ima pet malih hotela širom Boke Kotorske, te dva jedinstvena restoranska koncepta - Bocasa Beach & Restaurant i Casa Epico, kojima se ovog ljeta pridružuju novi hotel Casa del Mare Mangata i Limoneto Beach and Restaurant.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.