NavMenu

Damjanović: Vlada će u ratama platiti dug Montenegro Bonusa Elektroprivredi

Izvor: RTCG Ponedjeljak, 27.03.2023. 15:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ekipaj/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da će Vlada početi sa isplatom duga od 11,5 mil EUR Montenegro Bonusa Elektroprivredi Crne Gore na način što će odvajati dio od pripadajućih dividendi, odnosno dobiti.

On je rto kazao na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet koji saslušava ministra finansija Aleksandra Damjanovića i izvršnog direktora Montenegro Bonus Radoša Zečevića. Na saslušanje je pozvan i potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, koji se nije pojavio.

Tema saslušanja je "Rad, izazazovi i perspektive društva za proizvodnju, promet roba i usluga Montenegro Bonus - Cetinje d.o.o".

Predsjednik Odbora Dejan Đurović kazao je da je neophodno da se na današnjoj sjednici ponudi rješenje kako bi Montenegro Bonus izašao na zelenu granu.

Podsjetivši da se Montenegro Bonus bavi trgovinom na veliko i snabdijevanjem subjekata koji imaju potrebu za većim kapacitetima, izvršni direktor Radoš Zečević, kazao je da ta firma treba da postoji.

- Ovo preduzeće s onim što je njegova osnovna djelatnost može da servisira sve obaveze prema državi i tridesetak stalno zaposlenih - kazao je on.

Istakao je da su preduzeli značajne aktivnosti kako bi riješili probleme Montenegro Bonusa.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da će Vlada početi sa isplatom duga Montenegro Bonusa Elektroprivredi Crne Gore na način što će odvajati dio od pripadajućih dividendi, odnosno dobiti.

- Ponovo ostajem pri tezi da je sve bilo do inertnosti ili neinertnosti države i državnih organa, da ničiji monopol ne bi bio moguć bez ćutanja administracije koja je propustila mogućnost da demonopoliše tržište nafte i naftnih derivata - rekao je Damjanović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.06.2023.  |  Građevina

Tri firme bi da grade pristupni put ka autobuskoj u Herceg Novom

Ponude za tender za izgradnju pristupne saobraćajnice nove gradske autobuske stanice u Herceg Novom dostavile su tri firme, dok se početak radova procijenjene vrijednosti od 661.000 EUR očekuje u septembru. To je Vijestima zvanično rečeno iz Opštine Herceg Novi, uz napomenu da će tačna vrijednost radova biti poznata nakon izbora izvođača, dok od tenderskog postupka zavisi datum početka izgradnje. Podsjetili su i na zabranu izvođenja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.