NavMenu

Tokom februara aktuelna ugradnja reklozera vrijedna 800.000 EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 27.03.2023. 14:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Photomat)Ilustracija
Prethodnog mjeseca završeni su radovi na ugradnji reklozera i secesionera na pet 10kV dalekovoda u bjelopoljskoj opštini, u mjestima Tomaševo, Gubavač, Ivanje, Srđevac i Rasovo, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS). Za ovu investiciju izdvojeno je oko 500.000 EUR.

Kako navode iz CEDIS-a, osim u bjelopoljskoj opštini, i u Baru su u toku radovi na ugradnji reklozera na tri 10kV dalekovoda - Dupilo, Ostros i Mrkojevići, za koje je planirano da se izdvoji oko 300.000 EUR.

- Takođe, u februaru završeni su i radovi na rekonstrukciji dalekovoda 35kV Buljarica - Virpazar - Podgor, kao i nabavka dva transformatora za trafostanicu 35/10kV Igalo, za koje je izdvojeno oko 430.000 EUR. U toku su i radovi na izgradnji dvije trafostanice naponskog nivoa 10/0,4 kV u Podgorici, čija je planirana vrijednost oko 120.000 EUR - saopštili su iz ovog preduzeća.

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u februaru preuzeli ukupno 266.400.324 kWh električne energije, što je za oko 4% niže u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom januara i 10% više u odnosu na energiju preuzetu tokom februara prethodne godine. Najviše električne energije, oko 39%, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

- Očitano je ukupno 407.159 brojila, ili 93% od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99% - stoji u saopštenju.

Iz CEDIS-a navode da su ekipe sektora za održavanje u februaru na 10/0,4 kV nivou realizovale 2.059 intervencija na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata (10/0,4 kV) iznosila je oko 193.000 EUR.

Na distributivnu mrežu je tokom februara priključeno 686 novih korisnika.

- Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno je 35 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 340.000, čime je pokriveno oko 80% konzuma - dodaje se u saopštenjua.

Iz CEDIS-a podsjećaju da je njihova osnovna djelatnost distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 436.000 korisnika na području Crne Gore.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.