NavMenu

Zbog čega kasni otvaranje fabrike Beluga votke u Nikšiću

Izvor: Pobjeda Subota, 25.03.2023. 09:24
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Jeff Tumale)
Iako je otvaranje fabrike votke u Nikšiću premijer Dritan Abazović najavio za proteklu nedjelju, fabrika još nije počela sa radom.

Pobjedi je iz Vlade rečeno da je investitor, kompanija Noblewood Adriatik, sa Ministarstvom poljoprivrede posljednjih dana finalizirao neophodnu dokumentaciju te da bi otvaranje trebalo da bude narednih dana, a prisustvovaće mu i predstavnici Vlade.

Novinari Pobjede poslali su upite i na imejl adrese investitora koje su navedene u Centralnom registru privrednih subjekata i pokušali telefonski od njih da dobiju informaciju o razlogu kašnjenja i početku rada, ali nisu dobili odgovore. Prema podacima iz CRPS-a osnivački kapital ove kompanije, koja je osnovana prošlog ljeta, je 7,8 mil EUR. Direktor Noblewood Adriatika je Vitali Enin, a osnivač Noblewood grupa registrovana u Tivtu čiji je vlasnik Aleksander Mečetin s kojim se Abazović i sreo prije nešto više od mjesec.

- Svečano otvaranje fabrike, koja će da proizvodi Belugu Montenegro, biće 21. marta u Nikšiću. U Crnoj Gori će se proizvoditi votka koja će ići svuda u svijet. Imaju posebnu fabriku za Rusiju. Fabrika u Crnoj Gori ima ambiciju da razvija izvoz za cijeli svijet sa brendom Beluga Montenegro - kazao je ranije Abazović na sjednici Vlade.

Saopštio je i da će odmah zaposliti 200 radnika, te da je plan da ih do 2025. godine bude 400. U Tivtu će, kako je kazao, biti zaposleno 50 radnika za marketing i prodaju. Prema podacima sa jednog od sajtova za zapošljavanje, ova kompanija objavila je tri oglasa za radna mjesta u Tivtu i Nikšiću na koje se zainteresovani mogu prijavljivati do 15. aprila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.