NavMenu

Kako da uz pomoć prirodnih materijala osvježite dizajn enetrijera

Izvor: Ženski magazin Petak, 24.03.2023. 13:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Breadmaker/shutterstock.com)Ilustracija
Dizajneri i vlasnici kuća podjednako prihvataju ekološki trend, a prirodni materijali su preovladavali u dizajnu enterijera u poslednjih nekoliko godina. Osim što su dobri za životnu sredinu, ovi materijali su dobri i za vas i vašu porodicu. Ne samo što dodaju toplinu i osjećaj prijatnosti svakom enterijeru, već imaju i brojne duge prednosti koje svakako ne treba zanemariti.


Prirodni materijali daju poseban stil vašem životnom prostoru

Postoji razlog zašto prirodni materijali nikada ne izlaze iz mode. Oni su nevjerovatno neutralni i daju trenutni osjećaj luksuza i stila svakom prostoru. Drvo, mermer, glina, terakota, pa čak i beton dolaze u bojama koje će se uklopiti u gotovo svaku šemu boja koju smislite i poboljšati je. Dizajneri enterijera prihvataju ovu novu ekološku svijest, a zeleni materijali se pojavljuju svuda. Osim tradicionalnih, na raspolaganju je mnogo novih materijala koji izgledaju odlično i imaju poboljšane karakteristike. Najbolji dio je što prirodni materijali izgledaju nevjerovatno bez obzira da li koristite samo jedan ili odlučite da pomiješate nekoliko. Pošto su uvijek u trendu, takođe imaju tendenciju da daju prostoru bezvremensku eleganciju.


Prirodni materijali su opcija koja vodi računa o zdravlju

U doba kada napredak nije uvijek jednak blagostanju, svi se trudimo da uradimo ono što možemo za svoje zdravlje. Naši napori su uglavnom usmjereni na ishranu i vježbanje. Međutim, materijali kojima se okružujemo takođe mogu imati ogroman uticaj na naše zdravlje. Ne tako davno, izgradnja domova je uključivala neke prilično štetne prakse, poput upotrebe azbesta ili olova. Ti dani su sada iza nas, ali mnogo vještačkih materijala je i dalje potencijalno opasno po naše zdravlje. Prirodni materijali su najbolja i najsigurnija opcija u ovom pogledu. Brojna istraživanja su takođe pokazala da prirodni materijali blagotvorno utiču i na naše mentalno zdravlje.


Prirodni materijali su dugotrajni

Postoji razlog zašto prirodni materijali ponekad imaju veću cijenu. Jednostavno rečeno, kvalitet prirodnih materijala ima tendenciju da bude mnogo bolji. Govoreći u smislu kvaliteta, to se obično pretvara u produženi životni vijek. Čak i kada na kraju (obično posle mnogo godina) počnu da pokazuju neke znake habanja, i dalje izgledaju mnogo bolje od vještačkih materijala. Izlizani izgled se obično pretvara u atraktivnu patinu koja samo čini da materijal izgleda privlačnije, umjesto da je hrapav.


Uklapaju se u svaki stil koji odaberete

Bez obzira na vaš stil dizajna enterijera, prirodni materijali će se brzo i lako uklopiti u svaki prostor. Ciljate na elegantan, moderan izgled? Beton i metal su vaša stvar. Rustika vas oduševljava? Terakota i drvo su pravi način. Želite da postignete minimalistički zen izgled? Prihvatite bambus i platno. Prirodni materijali su takođe prelijep akcenat i sigurno će udahnuti malo života vašoj neutralnoj paleti boja. I na kraju, oni su uvijek bar malo jedinstveni, daju vašem domu neki poseban karakter, a pritom izgledaju neodoljivo. Dodajte malo zelenila i vaš dom će sigurno zasijati.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.