NavMenu

U Beogradu predstavljen BMW SUV model X5

Izvor: eKapija Subota, 18.03.2023. 06:50
Komentari
Podeli
Najpopularniji BMW SUV model X5 premijerno je predstavljen u Beogradu, zajedno sa BMW connected drive sistemom, koji je od sada dostupan i u Srbiji. Prezentacija je održana u novootvorenom The BMW Store-u u Galeriji Beograd, koji se prostire na 500 m2 i pruža sve usluge jednog prodajnog salona.

Novi BMW X5 model sa BMW Connected Drive sistemom biće predstavljen publici u Srbiji na predstojećem 55. Međunarodnom sajmu autombila Beogradu od 22. do 28. marta.


Novi BMW X5 lider u svojoj klasi

Enterijer novog BMW X5 modela posjeduje upečatljivi zakrivljeni ekran veličine 12.3+14.9 inča (operativni sistem 8.0), nove ventilacione otvore, konzolu koja je u standardnoj opremi presvučena Sensafin kožom; ispred suvozača je osvetljeni ambijent Light Bar, a u srednjoj konzoli je novo kontrolno ostrvo koje može (opcionalno) biti izvedeno
sa brušenim staklom u opciji Craft & Clarity. Adaptivni amortizeri takođe dolaze u standardnom paketu opreme, a moguće je poručiti vazdušno oslanjanje.

BMW X5 u novoj verziji dolazi sa modernizovanim dizajnom eksterijera na kome se posebno ističu atletske elegantne linije, a tu je i novi standardni paket opreme sa hromiranim detaljima koji naglašavaju "off road" karakteristike.

Opciono, M Sport paket može da se nadogradi u M Sport paket Pro sa proširenim High-Gloss Black detaljima, redizajniranim farovima, novim dnevnim svetlima i opcionalnim Iconic Glow svetlećim grilom. Na zadnjem delu pored izmenjenog branika su postavljena zadnja svetla sa novom grafikom u obliku slova X.

Najsnažnija verzija novog modela BMW X5 nosi oznaku xDrive M60i i razlikuje se od ostalih modela po specifičnim sportskim detaljima kao sto su M retrovizori, prednja maska sa duplim rešetkama i četvorostrukim izduvnim završecima.

Primenjena je i nova verzija osmostepenog automatskog mjenjača uz revidirane dizel i benzinske agregate sa Mild Hybrid tehnologijom.

Trolitarski dizel agregat ima ukupnu snagu od 298KS i 650 Nm, a ubrzanje od 0 do 100 je 6,1 sekundi. Maksimalna brzina BMW X5 modela u ovoj verziji je 233km/h.

Benzinski šestocilindraš od tri litre nosi oznaku xDrive40i i sada ostvaruje 381KS. Ubrzava 0 do 100km/h za 5,4 sekunde, a maksimalna brzina koju dostiže je 250 km/h. Značajno je unapređen PHEV model koji sada nosi oznaku xDrive50e i ima ukupnu snagu od 489KS. Ostvaruje maksimalnih 250 km/h i ubrzava od 0 do 100 4,8 sekundi.

Maksimalna brzina u čisto električnom modu je 140 km/h, a autonomija po WLTP standardu se kreće od 94 do 100km, zahvaljujući novoj, petoj generaciji hibridnog pogona koja pored povećanog kapaciteta baterije ima mogućnost i dvostruko bržeg punjena (7,4kW) u odnosu na prethodnu generaciju.

Model M60i je dobio novi V8 zapremine 4,4l uz maksimalnu snagu od 530KS i obrtni moment od 750Nm. Ostvaruje maksimalnih 250km/h i ubrzabava od 0 do 100km/h za 4,3 sekunde.



BMW Connected Drive – inovativni koncept korišćenja vozila

BMW Connected Drive predstavlja inovativni koncept korišćenja vozila koji je od sada dostupan i u Srbiji. Svi dolazeći novi i facelift BMW modeli sa opcijom "6C6 Unlimited Connectivity Plus" imaće ovaj softver koji povezuje vozača, njegovo vozilo i BMW kompaniju.

Putem "My BMW" aplikacije BMW Connected Drive omogućava niz pogodnosti za vozača kroz Comfort, Security & Safety i Entertainment segmente.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.