NavMenu

Odobrena dodatna sredstva za sanaciju klizišta Bukovik 2 i Sokolovina

Izvor: eKapija Petak, 17.03.2023. 05:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Arnon Polin/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada je odobrila dodatna sredstva za sanaciju klizišta Bukovik 2 na magistralnom putu Petrovac - Podgorica i klizišta Sokolovina na regionalnom putu Đurđevića Tara - Mojkovac, u slučaju potrebe.

Kako je saopšteno, na sjednici je data saglasnost na Plan javnih nabavki Uprave za saobraćaj za 2023. godinu.

Iz Vlade su pojasnili da je tehnička dokumentacija za sanaciju kritične tačke Sokolovina na regionalnom putu Đurđevića Tara - Mojkovac izrađena 2019. godine, te je predračunska vrijednost objekta iznosila 8 mil EUR sa PDV-om.

- Imajući u vidu da je u periodu od završetka tehničke dokumentacije do početka sprovođenja postupka javne nabavke za izbor izvođača radova došlo do porasta cijena, izvršeno je usklađivanje sa tržišnim cijenama, te je vrijednost građevinskih radova procijenjena na nešto više od 11 mil EUR sa PDV-om - pojasnili su.

Za sanaciju klizišta Bukovik 2 na magistralnom putu Petrovac - Podgorica vrijednost radova iznosi oko 1,5 mil EUR sa obračunatim PDV-om.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.