NavMenu

Turistički obilazak Titanika počinje u maju 2023 - Cijena jednog odlaska oko 260.000 EUR po osobi

Izvor: TU magazin Srijeda, 22.02.2023. 14:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Martin Str)Ilustracija
Titanik i danas privlači mnogo pažnje. Brod koji je potonuo, iako su za njega rekli da je nepotopiv, postao je izuzetno atraktivan turistički sadržaj. Simbol napretka i gordosti jednog vremena svake godine postaje dostupniji javnosti, nekadašnja mračna grobnica Titanika postaje sve svjetlija i otvorenija za javnost. "Mission specialists" je potpuno novi turistički obilazak Titanika.

Kompanija OceanGate se bavi istraživanjem morskih dubina. Njihova misija je slična misijama Ilona Maska ili Ričarda Brensona, s osnovnom razlikom da oni ne promovišu svemirska putovanja. OceanGate želi da omogući putovanja na dno mora i okeana, naravno, onima koji to mogu da priušte.

Njihova baza se nalazi na oko 600 kilometara od obale Njufaundlenda, na mjestu gde je i potonuo Titanik. Olupina broda se nalazi na 3.800 metara dubine, što u velikoj mjeri otežava istraživanje, jer su neophodne posebne podmornice. OceanGate je za tu priliku dizajnirao novu vrstu podmornice napravljenu od lakih i čvrstih materijala koja bi mogla odvesti posadu, koja broji do pet članova, na samu olupinu.

Nova misija pod imenom "Mission specialists" je namijenjena prije svega naučnicima i istraživačima, ali takođe i avanturistima koji žele da posjete Titanik i iskuse kako izgleda boravak na velikim dubinama. Najveći problem oko turističke posjete Titanika je cijena, i za sada jedino oni sa dubljim džepom mogu sebi da obezbijede to jedinstveno iskustvo.

Iz kompanije OceanGate kažu da će doći vrijeme kada će ljudi ići redovno u svemir po nižoj cijeni, i da će se ista stvar dogoditi sa odlaskom u dubine mora. Cijena jednog odlaska do Titanika iznosi oko 260.000 EUR po osobi. Prva civilna misija obilaska Titanika je zakazana za maj 2023. godine, navodi Euronews.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.