NavMenu

Međunarodni konkurs za idejno rješenje ZOO vrta i centra za ugrožene vrste u Beranama - Nagradni fond 38.000 EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.02.2023. 12:27
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma)
Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma raspisalo je novi međunarodni konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje centra za prihvat životinja sa CITES liste i ZOO vrta sa pripadajućom kontakt zonom u Beranama.

Podsjetimo, konkurs je bio raspisan i prošle godine, ali je poništen jer su prostigla samo dva rada.

Nagradni fond iznosi 38.000 EUR, pri čemu je za prvu nagradu opredijeljeno 20.000 EUR, za drugu 10.000 i za treću 5.000 EUR. Predviđena su i dva otkupa od po 1.500 EUR.

Kako možemo vidjeti, nagradni fond je uvećan u odnosu na prošli konkurs, kada je iznosio 26.000 EUR.

ZOO vrti i centra za prihvat životinja sa CITES liste gradiće se na urbanističkim parcelama UP-01, UP-03, UP-05, UP-06 i UP-06a, dijelu UP-04 i dijelu UP-066, koje obuhvataju više katastarskih parcela, u KO Donje Luge u zahvatu Izmjena i dopuna DUP-a Desna obala Lima. Površina zahvata konkursa iznosi cca 5,8 ha.

- Od učesnika se očekuje da ponude rješenje koje će, uz svo uvažavanje prirodnih i morfoloških odlika prostora, predložiti novi specifičan sadržaj koji će na adekvatan način tretirati rijeku i ostale zatečene i planirane elemente kontaktne zone obuhvata. Osim ostvarenja visokih ambijentalnih vrijednosti i atraktivnosti dizajna, potrebno je obezbijediti pristup sadržajima za sve grupe korisnika. U cilju aktivnog korišćenja prostora neophodno je predmetni zahvat obogatiti sadržajima koji će podstaći na intenzivno korišćenje kakos tanovnike Berana, tako i posjetioce - navodi se u pozivu.


Radovi se dostavljaju najkasnije do 25. aprila, a rezultati konkursa biće poznati do 16. maja.

Više informacija OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.