NavMenu

Na prodaju jedan od najpopularnijih i najvećih lanaca brze hrane u svijetu

Izvor: Klix Četvrtak, 16.02.2023. 11:13
Komentari
Podeli
(Foto: Alena Haurylik/shutterstock.com)
Subway, jedan od najprepoznatljivijih svjetskih brendova brze hrane u svijetu, potvrdio je da je na prodaju.

Subway prodaje 37.000 svojih restorana, a dioničari su u utorak objavili kako razmatraju najveću američku banku J.P. Morgan Chase kao kupca.

Najava prodaje nije iznenađenje. Wall Street Journal je početkom januara objavio da se Subway priprema za prodaju. Cijena bi mogla doseći više od 10 mlrd USD, pisao je Wall Street Journal pozivajući se na pouzdane izvore.

Subway-om upravljaju porodice osnivača Freda DeLuce i Petera Bucka. Kao daljnji pokazatelj skore prodaje, početkom februara uzeto je da je 50% udjela u posjedu Bucka, koji je umro 2021. godine, preneseno na porodičnu dobrotvornu fondaciju. Nakon ovog koraka ne bi bilo poreza na prodaju udjela.

Kao kompanija koja ne kotira na berzi, Subway se ne ističe kada su u pitanju poslovne brojke. Prema posljednjim dostupnim podacima, lanac je imao oko 20.000 restorana u SAD-u i gotovo 37.000 u cijelom svijetu. Šef kompanije John Chidsey nedavno je najavio kako namjerava povećati broj lokacija izvan SAD-a na 25.000.

Subway je proizašao od trgovine sendvičima koju je DeLuca otvorio 1965. nakon što mu je Buck posudio 1.000 dolara. Izvorni naziv "Pete’s Super Submarines" s vremenom je postao Subway.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.