NavMenu

Država preuzima trajektnu liniju Kamenari-Lepetane - Privremeno upravljanje moglo bi biti dodijeljeno Morskom dobru

Izvor: eKapija Srijeda, 08.02.2023. 07:38
Komentari
Podeli
(Foto: Paddy Walker/unsplash)
Vlada ima intenciju da preuzme trajektnu liniju Kamenari Lepetane, najavio je predsjednik Vlade Dritan Abazović nakon sastanka sa predstavnicima državnih kompanija i lokalnih samouprava. Kako je sopšteno iz Vlade, tokom sastanka je razmotrena i mogućnost da Morsko dobro preuzme pristaništa i privremeno organizuje trajektni prevoz.

Na sastanku su sagledane mogućnosti i razmotreni modaliteti preuzimanja trajektne linije od strane države i postignuta saglasnost o neophodnosti zaštite javnog interesa u odnosu na privatne monopolističke firme.

Abazović je istakao da Vlada ima intenciju građanima vratiti ono što je njihovo, stati na kraj arčenju državne imovine i preuzeti upravljanje trajektnom linijom.

Tokom sastanka predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom upoznali su premijera sa činjenicom da je 41. Vlada Zaključkom dala trajekt Kamenari - Lepetane na upravljanje bez koncesije privatnoj kompaniji koja je imala brojne benefite od države i istovremeno nezadovoljavajući odnos sa lokalnim samoupravama i Morskim dobrom.

Tokom sastanka razmotrena je mogućnost preuzimanja pristaništa od strane Morskog dobra i privremenog organizovanja prevoza od strane te kompanije.

Predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra Blažo Rađenović naglasio je spremnost da državna kompanija koju predstavlja preuzme ovaj posao, konstatujući da bi se time uvećali prihodi u odnosu na trenutni nepovoljni finansijski aranžman sa privatnom kompanijom.


Sastanku su prisustvovali ministar bez portfelja Zoran Miljanić, predsjednik UO JPMD i pomoćnik direktora, Blažo Rađenović i Nikola Rađenović, predsjednik UO Barske plovidbe Miloš Raičević, član UO Barske plovidbe ispred manjinskih akcionara Aleksandar Jovović, direktorica Uprave pomorske sigurnosti Ivana Martinić, predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, sekretar Sekretarijata za ekonomiju u Opštini Tivat Vedran Božović, potpredsjednik Opštine Herceg Novi Mirko Mustur i državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija dr Ismet Latić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.