NavMenu

Savjeti za kupovinu preko interneta

Izvor: ONA Utorak, 07.02.2023. 12:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Georgejmclittle/shutterstock.com)Ilustracija
Onlajn kupovina u današnje vrijeme postala je sasvim normalna stvar.

Međutim, izbor garderobe je nekada dovoljno težak i uživo, kada smo u mogućnosti da osjetimo materijal, isprobamo i razmotrimo odnos cijena i kvaliteta, kao i da nađemo druge opcije po ostalim radnjama. Ali, kada nas od toga dijeli poveća kilometraža i prije svega, mali ekran naše tehnologije, onda je to znatno teže, navodi Women.com.

Da bismo savladali ovu "igricu" internet šopinga potrebno je pregurati par prevara, razočaranja, nervoze i "nikada više", ali par trikova može da vam bude od koristi da prebrodite bar prva dva problema. Da ne bi došlo do razočaranja kada se pojavi paket, ovi savjeti će vam biti sigurno od pomoći.


Provjerene radnje

Naravno, nije uvijek ključno da naručujete samo preko radnji u kojima ste bili lično i uvjerili se da nema greške, ali je preporučljivo. Ovo se odnosi na one stvari koje uočite preko nekog drugog sajta, što ne znači da nisu dostupne i na stranici za onlajn kupovinu u radnji koju već dobro poznajete.

Takođe se ne odnosi samo na radnjice koje ste lično vidjeli, već i na one koje su vam dostupne virtuelno, ali ste se ranije uvjerili u njihov kvalitet. Dakle, ako vam se svidi neka obična majica, provjerite prvo da li je ima u "onoj vašoj" radnji i time olakšajte sebi neizvjesnost o kvalitetu robe.


Određivanje veličina

Ovo je stvar koja može da bude prava enigma, ali nekoliko faktora neka vam budu na umu kada su veličine pri onlajn kupovini u pitanju. Isti je princip kao i kod obuće kod koje postoji drugačiji kalup.

1. Mjere: Uzmite šnajderski metar i izmjerite svoje dimenzije kukova, struka, grudi i visinu. Tako ćete biti najsigurniji koja vam veličina odgovara po odrednicama brojeva istaknutim na određenom sajtu gdje birate odeću. Ukoliko ne postoji tabela mjera na njihovom sajtu ili stranici, uvijek treba pitati za jednu.

2. Razlika između vas i modela: Ovo je bitan faktor u odabiru odjeće. Model koji na slici prezentuje neku garderobu vam može pomoći da sebe zamislite u tom komadu odjeće i da steknete sliku kako bi vam ona stajala, međutim slika u ovom slučaju govori manje od 1.000 riječi.

Svi se razlikujemo u visini i ostalim mjerama od modela koji nosi tu odjeću, zato neke radnje uvode mjere modela kako bi vam olakšali cijelu zamisao. Ako ste već upoznati sa takvim krojem i dizajnom koji gledate, onda nemate ove brige.


Povoljne cijene

Nekada treba saslušati onu čuvenu izreku "koliko para, toliko muzike", jer je uglavnom tačna. Nekada vas popust ili povoljna cijena može zavarati i navući da kupite nešto što niste očekivali ni priželjkivali.

Zato, ukoliko vam se neki komad odjeće veoma dopada i pritom ne možete nigdje drugdje da nađete baš takav, bolje je poručiti prvo neku manju stvar poput obične majice, kako biste se uvjerili u kvalitet.

Naravno da ne znači da je sve što je jeftinije loše, jer nekada su u pitanju početnici i mali biznisi koji koriste niže cijene da bi se probili u džungli virtualnog šoping centra.

Takođe, uvijek pitajte za materijale od kojih je napravljena garderoba koja vas interesuje - takva pitanja će vam razriješiti velike nedoumice!


Čitajte komentare

Za kraj, jedan od najboljih parametara pri izboru onlajn odjeće su komentari drugih ljudi. Ukoliko vidite da ljudi u komentarima loše ocjenjuju proizvod i zamjeraju na nečemu, shvatite to kao nešto što može da se desi i vama!
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.