NavMenu

Redizajnirani Mercedes GLE i GLE Coupe samo kao hibridi (VIDEO)

Izvor: magazinauto.com Utorak, 07.02.2023. 07:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Victor Sutty/Unsplash)Ilustracija
Mercedes je predstavio redizajnirani GLE. Može da se pohvali novom tehnologijom koja ga čini sposobnijim za terensku vožnju, inteligentniji MBUX sistem i novu GLE 400e 4Matic plug-in hibridnu verziju.

Novi plug-in hibrid GLE 400e ima 2,0-litarski, četvorocilindrični motor i elektromotor ukupne snage sistema od 252 KS.

Potpuno električni domet baterije od 23,3 kWh tek treba da bude objavljen, ali će Mercedes ponuditi opcioni punjač od 60 kW jednosmjerne struje (DC) kako bi punjenje bilo što brže.

GLE 350 de 4MATIC će pokretati 2,0-litarski dizel motor koji, zajedno sa svojim elektromotorom obezbeđuje 197 KS.

Svi ostali pogonski agregati će dobiti tehnologiju lakog hibrida od 48 volti, što znači da će na našem tržištu za njih biti vrlo jeftina registracija.

Mercedes GLE 300 d 4MATIC i GLE 450 d 4MATIC, će isporučivati 269, odnosno 367 KS), respektivno.

Takođe će dodati off-road režim u infotainment sistemu, koji vozaču pruža informacije o maksimalno savladivim uglovima kako ne bi došlo do prevrtanja.

Sistem takođe radi sa kamerama od 360 stepeni kako bi obezbijedio pogled na "providnu haubu", što vozaču daje bolji pogled na teren koji ga okružuje.

Pored toga, Mercedes je GLE-u dodao i novi planer ruta ukoliko vučete prikolicu. On određuje rute pogodne za vožnju sa prethodno definisanom prikolicom na osnovu informacija o njenoj težini, visini, širini i još mnogo toga.

Da bi pomogao pri parkiranju prikolice kada stignete na svoju lokaciju, pomoć pri manevrisanju prikolice sada radi sa sistemom zasnovanim na kameri i automatski reguliše upravljanje GLE-om do brzine od 4,5 km/h.

Sistem koji pokreće ove aplikacije, MBUX, u svojoj drugoj generaciji je inteligentniji nego ikada. Iako su ekrani unutar GLE-a ostali iste veličine (12,3 inča), više podešavanja vozila i udobnosti se mogu kontrolisati preko ekrana osjetljivog na dodir.

Bežični Android Auto i Apple CarPlay su takođe sada dostupni, dok je Mercedesov glasovni asistent dobio još više mogućnosti i biće sve bolji zahvaljujući ažuriranjima putem bežične mreže.

Mercedes navodi da su brojne karakteristike unutrašnjosti pozajmljene od Maybacha GLS i S-klase. To uključuje novi volan sa senzorskim površinama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.