NavMenu

Prema planu gazdovanja, najveći prihod od pljevaljskih šuma

Izvor: Dan Ponedjeljak, 06.02.2023. 14:48
Komentari
Podeli
(Foto: Sunny Forest/shutterstock.com)
Prema ovogodišnjem programu gazdovanja šumama, predviđeni su prihodi od 12,29 mil EUR, što su do sada najveći planirani prihodi. Sredstva predviđena u budžetu za ostvarenje programa Uprave za šume za 2023. godinu su oko šest miliona eura, a najveći izdaci su za bruto zarade, čak 3,62 mil EUR.

- U Upravi za šume sistematizovano je ukupno 440 radnih mjesta. Kadrovskim planom sa kraja 2022. godine predviđeno je zaposlenje dodatnih 48 lica, za koje su oglasi u toku, a u penziju će otići 11 lica. Po ugovoru o djelu očekuje se da će biti uposleno 85 lica za koja su predviđena sredstva od 250 hiljada eura - navodi se u programu.

Za prodaju drveta u dubećem stanju u 2023. godini predviđeno je 281,5 hiljada kubika, dok je iz 2021. i 2022. godine ostalo za prodaju još oko 39 hiljada kubika. Za sanitarnu sječu predviđena su 4.122 kubika, a za snabdijevanje stanovništva na seoskom području iz državnih šuma oko 77.000 kubika drveta.


Kada je u pitanju prihod od redovne sječe, predviđena su sredstva od 9,87 mil EUR. Najviše novca očekuje se od sječe na prostoru pljevaljske opštine. Tako je u 2023. godini predviđena redovna sječa 70.358 kubika drveta u državnom vlasništvu. Od tih količina drveta, oko 67 hiljada odnosi se na četinarsku šumu, a svega 3,4 hiljade na lišćare. Ukupan predviđeni prihod je oko tri miliona eura, što čini 31 procenat od ukupnog plana na nivou države.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.