NavMenu

Pet neobičnih razloga zbog kojih ste umorni

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 06.02.2023. 10:06
Komentari
Podeli

(Foto: Pixabay / 10634669)
Loš san, nedovoljan unos vode, mesa i gvožđa, nedostatak fizičke aktivnosti za posljedicu imaju osjećanje iscrpljenosti. Ali, ako se neprestano žalite na umor, krivca možete pronaći i u nekim manje očiglednim uzrocima.

Preskačete doručak - Može li automobil da radi bez goriva? Odgovor je isti i kad je riječ o vašem tijelu. Energija je tijelu najpotrebnija ujutru, pa ma koliko god da žurite, ne izlazite iz kuće bez doručka.

Perfekcionista ste - Logično, ako ste skloni savršenstvu, radićete više i duže, pa stručnjaci savjetuju da postavite realistične ciljeve. U suprotnom, nagomilavaće vam se obaveze, a nemogućnost njihovog ispunjenja dovešće do stresa, što će zatim uticati na kvalitet sna.

Zabrinuti ste - Ljudi koji od muve prave slona i uvijek zamišljaju najgori mogući scenario biće umorni jer će ih ovakav način razmišljanja mentalno iscrpjeti.

Imate neurednu kancelariju - Studija Univerziteta u Prinstonu dokazala je da haos na radnom stolu smanjuje mogućnost mozga da "svari" informacije, pa ćete se umoriti znatno brže nego kad ste sto odsto koncentrisani.

Radite tokom vikenda ili odmora - Neophodno je da se u slobodno vrijeme potpuno isključimo od posla kako bismo se fizički i psihički regenerisali. U suprotnom, rizikujete da u nekom trenutku "pregorite".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.