NavMenu

Prenijeto 80.000 telefonskih brojeva

Izvor: Mina Ponedjeljak, 06.02.2023. 09:51
Komentari
Podeli
(Foto: hedgehog94/shutterstock)
U Crnoj Gori je od kraja 2011. godine, od kada se pruža usluga prenosa telefonskih brojeva, do sada prenijeto njih 80.000, saopšteno je iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Iz EKIP-a su kazali da je između mobilnih mreža izvršen prenos 63,66 hiljada brojeva.

- Najviše brojeva je prenijeto u mobilnu mrežu M:tela, 31,74 hiljade ili 50%. U mobilnu mrežu Crnogorskog Telekoma prenijeto je 20,23 hiljade brojeva ili 32%, dok je u mrežu One Crna Gora prenijeto 11,68 hiljada brojeva ili 18% od ukupno prenešenih brojeva između mobilnih mreža - navodi se u saopštenju.

Između fiksnih mreža izvršen je prenos 16,34 hiljade brojeva.

- Najviše brojeva je prenijeto u fiksnu mrežu M:tela, 9,99 hiljada ili 61% od ukupnog broja. U fiksnu mrežu Telemacha prenijeto je 4,07 hiljada brojeva ili 25%, a u mrežu One Crna Gora 1,94 hiljade brojeva ili 12%, dok je 339 brojeva prenijeto u fiksnu mrežu Crnogorskog Telekoma, što procentualno iznosi dva ukupnog prenosa u fiksnim mrežama - precizirali su iz EKIP-a.

Prenosivost telefonskog broja je usluga koja omogućava svakom pretplatniku da pri promjeni operatora fiksne i mobilne telefonije zadrži postojeći telefonski broj.

Zahvaljujući navedenoj usluzi, korisnici mogu birati operatora koji pod najpovoljnijim uslovima pruža uslugu zahtijevanog kvaliteta i pri tome zadržati svoj broj.

Broj se može prenositi iz fiksne u fiksnu mrežu, odnosno iz mobilne u mobilnu mrežu. Telefonski broj se prenosi u punom formatu.

Kako se na osnovu broja više ne može odrediti kod kog operatora se nalazi broj, EKIP je omogućio da se na veb adresi https://prenosivost.ekip.me izvrši provjera.


Pretplatnik koji želi da promijeni operatora podnosi zahtjev operatoru kod kojeg želi da prenese broj, što se ujedno smatra i zahtjevom za raskid ugovora sa "starim" operatorom.

- Ako su ispunjeni svi uslovi za prenos broja, koji su propisani Pravilnikom o prenosivosti brojeva, pretplatniku se određuje datum prenosa broja, koji ne može biti duži od tri radna dana od momenta podnošenja zahtjeva - podsjetili su iz EKIP-a.

Pretplatnik može ponovo da prenese svoj broj nakon tri mjeseca od posljednjeg prenosa. Operatori korisnicima ne naplaćuju naknadu za prenošenje telefonskog broja.

Ukoliko zahtjev za prenos broja bude odbijen, ili je nezadovoljan ažurnošću operatora prilikom procesa prenosa broja, pretplatnik može da podnese žalbu EKIP-u.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.