NavMenu

Mala fešta od naranče ove godine će imati dva izdanja

Izvor: eKapija Subota, 04.02.2023. 15:55
Komentari
Podeli
(Foto: NVU Ruke)
Mala fšra od narančne, prva od četiri stađunske fešte koje tokom godine organizuje NVU Ruke, ove godine će imati dva izdanja.

Kako su saopštili prganizatori, u vrijeme kada je trebalo da počne Mala fešta od naranče počela je i kiša. Izlagači koji su stigli iz drugih gradova Crne Gore, ali i iz Hercgeg Novog razilazili su se polako, a organizatori su odlučili da program odgode i realizuju samo planiranu licitaciju torti, i to pod krovom Gradske kafane, koja je tradicionalno dobar domaćin ovoj manifestaciji.

Prihod od prodaje torti namenjen je za NVO Nova šansa u Herceg Novom. Dobra volja i istrajnost organizatora ali i donatora, a bilo ih je trideset, kao da su i vremenske prilike preokrenuli. Oblaci su se razišli, kiša je stala pa su najuporniji učesnici fešte zainteresovanim mještanima i gostima ipak ponudili uz svoje rukotvorine, nakit, slike, ukrasne i upotrebne predmete ali i zdrave plodove novske prirode, masline, maslinovo ulje, domaće džemove, sokove, suhomesnate proizvode…

– Zbog neočekivano lošeg vremena, bili smo prinuđeni da odgodimo Izložbu domaćih proizvoda i rukotvorina koja je planirana duž glavne, Njegoševe ulice, a o novom terminu obavjestićemo izlagače, sugrađane i goste. U Gradskoj kafani smo realizovli licitaciju doniranih torti, a naši sugrađani i kompanije na najbolji način su odgovorili na naš poziv da otkupe torte čija se cijena kretala od 25 do 80 evra. Skoro sve torte su otkupljene već oko podneva kao cijele ili na parče - rekla je Milina Kovačević iz NVU Ruke.

- Učenici Ugostiteljske škole i preduzetnici SMŠ Ivan Goran Kovačić su bili na visini zadatka koji smo im povjerili, a takve saradnje sa zajednicom su za nas dragocjene. Nadamo se da su i njima korisne - dodala je Milina Kovačević.

Maja Erenji Hare-Brown je podsjetila je da će večeras u Kantini 65 biti održana Orange party kao što je i planirano. Draško Đukić i Oleg Dudchenko nastupiće od 20 časova, a biće i delicija koje pripremaju za zimsku stađunsku feštu.

O novom terminu Male fešte od naranče koja će neplanirano imati dva izdanja organizatori će na vrijeme obavijestiti učesnike koji su sa mnogo razumijevanja pristali na odgađanja manifestacije, uz pohvale za dosada organizovane fešte za koje kažu da su uvijek odlično posjećene, organizatori i domaćini izuzetno ljubazni, a druženja nezaboravna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.