NavMenu

Evo šta možete uzeti iz hotelske sobe bez posljedica

Izvor: Dan Petak, 03.02.2023. 11:25
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/OleksandrPidvalnyi)
U nedavnoj anketi istraživačke firme OnePoll u ime Expedije 70% Njemaca izjavilo je da su neke stvari ponijeli kući iz hotela. Na prvom su mjestu proizvodi za ličnu higijenu poput šampona i regeneratora koji završe u koferima 56% ispitanih, prenosi Fenix Magazin.

Popularne su i koverte i hemijske olovke (23%). Papuče su na trećem mjestu sa 18%, ispred čaja i kafe na četvrtom mjestu (17%). Nešto manje traženi su ogrtači (14%), šoljice (6%), ukrasi (4%), prekrivači (3%) i kuvala za vodu (2%).

Je li ti zapravo dopušteno?

Pravno gledajući, ne smijete ništa ponijeti sa sobom iz hotelske sobe. Takođe ni gelove za tuširanje i sapune, kao i šampone i kreme. Strogo govoreći, sve je to dio hotelskih sadržaja i namijenjeno je za korištenje tokom vašeg boravka. U praksi većina hotela na to zažmiri. Nakon što su artikli već iskorišteni, oni se ionako moraju baciti. Dakle, ovdje nema problema.

Slična je situacija i sa papučama. Hotel ih ne može ponovo koristiti iz higijenskih razloga, tako da ih možete lako ponijeti kući. Neki hoteli nude i razglednice - kao pozdrav kući ili kao lijepi podsjetnik. Takođe ih možete uzeti bez posljedica, prenosi Avaz.


Minibar se naplaćuje

Možete bez oklijevanja konzumirati ako se na noćnom ormariću ili jastuku nalaze čokoladice ili jabuka na radnom stolu u vašoj hotelskoj sobi. Ali ako su voće i grickalice u korpi sa raznim drugim vrećicama i poslasticama, možete pretpostaviti da je to dio minibara. I to se naplaćuje.

Jasno je i nedvosmisleno kod većih stvari i predmeta koji se stavljaju na raspolaganje i drugim gostima - poput ogrtača, vješalica, peškira, jastuka, suncobrana.

Ako to uzmete sa sobom, tada možete biti kažnjeni. To čak može dovesti do prijave. Naravno, knjige, pribor za jelo, posuđe i pribor za dom takođe su apsolutno zabranjeni za ponijeti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.