NavMenu

Usvojena odluka o davanju šuma na korišćenje - Minimalni očekivani prihodi blizu 10 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 03.02.2023. 06:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kletr/shutterstock.com)Ilustracija
Davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju sprovešće se u postupku javnog nadmetanja putem javnog poziva, a očekivani minimalni prihodi po ovom osnovu bi iznosili 9,87 mil EUR.

To je saopšteno nakon jučerašnje sjednice Vlada na kojoj je donijeta je Odluka o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, redovne sječe u 2023. godini.

- Predmet ove Odluke je davanje šuma u područnim jedinicama Pljevlja, Rožaje, Berane, Žabljak, Kolašin, Plužine, Bijelo Polje, Andrijevica, Podgorica, Danilovgrad, Nikšić, Plav, Šavnik i Petnjica, po gazdinskim jedinicama i odjeljenjima u skladu sa planskim aktima, u količinama i po početnim cijenama kako je navedeno Odlukom - navedeno je.

Osnov za utvrđivanje početne cijene drveta čine kvalitet doznačene bruto drvne zapremine, otvorenost šumskih puteva, dužina transportnih distanci i drugi parametri definisani Zakonom o šumama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.