NavMenu

Osnivači Instagrama pokreću "TikTok za tekstove"

Izvor: Bonitet Četvrtak, 02.02.2023. 15:37
Komentari
Podeli

(Foto: Pixabay/Anastasia Gepp)
Više od četiri godine nakon što su napustili kompaniju, osnivači Instagrama Kevin Sistrom i Maj Kriger, najavili su novu aplikaciju.

Oni su najavili lansiranje Artifact-a, aplikacije koja obećava "personalizovani feed vesti" koji pokreće vještačka inteligencija.

U objavi na Instagramu, Kriger je rekao da su on i Sistrom "radili sa talentovanim timom" više od godinu dana na pokretanju usluge.

- Kako rastemo, postepeno puštamo ljude da pristupe aplikaciji - napisao je Kriger.

Za razliku od Instagrama, aplikacija je više fokusirana na članke nego na fotografije. Artifact će preporučiti sadržaj na osnovu interesovanja i omogućiti diskusiju sa prijateljima, navodi Platformer. Glavni feed će prikazivati popularne članke od velikih medijskih organizacija do manjih blogera, a feed korisnika će postati personalizovaniji na osnovu onoga na šta kliknu.

Lansiranje dolazi u vrijeme obnove aktivnosti u svijetu društvenih medija. U svjetlu preokreta i neizvjesnosti na Twitter-u pod novim vlasnikom, brojne novije usluge su postale privlačne pomažući korisnicima da dobijaju vijesti i vijesti na osnovu ličnih interesovanja. U međuvremenu, brzi uspon TikTok-a nastavlja da gura brojne aplikacije, uključujući Instagram, da kopiraju njegove funkcije.

Platformer je opisao Artifact kao "TikTok za tekstove" i vjerovatno "čak i kao iznenadni napad na Twitter".

Nakon što su zajedno pokrenuli Instagram 2010. godine, Sistrom i Kriger su 2012. prodali aplikaciju Meti za milijardu dolara. Par je napustio Instagram 2018. godine, a izvještaji su u to vrijeme sugerisali da je odlazak uslijedio zbog tenzija sa izvršnim direktorom Markom Zakerbergom oko uputstva za aplikaciju i želja da se to dalje inkorporira u Facebook.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.