NavMenu

Najavljen međunarodni konkurs za Malu plažu sa tunelom ispod Starog grada u Ulcinju - Cilj uređenje lokaliteta i povezivanje sa Limanom

Izvor: eKapija Srijeda, 01.02.2023. 13:53
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Opština Ulcinj raspisaće međunarodni konkurs za uređenje Male plaže sa tunelom koji će je, ispod Starog grada, povezati sa Limanom.

To je najavio predsjednik Vlade Dritan Abazović prilikom posjete ovoj opštini.

On je, govoreći o infrastrukturnim projektima, kazao da je most na Bojani svakako među najvećim investicijama i poručio da će do kraja mjeseca imati jako lijepu vijest u vezi sa ovim projektom.

- Želimo da radimo i čišćenje kanala Port Milena. Svjetska banka je spremna da finansira ribarsku luku na rtu Đeran, gdje bismo dobili mjesto koje će biti parkiralište za veće ribarske brodove, ali i malu prirodnu lagunu za manje glisere, čamce i jedrilice koji bi uplovljavali u Port Milenu - kazao je premijer.

Kada je riječ o Morskom dobru, kazao je da je projekat Velike skele vrijedan oko milion eura.

- To je samo početak masovnijeg investiranja Morskog dobra u Ulcinju. Otvara se i međunarodni konkurs za uređenje komplet Male plaže, sa tunelom koji Malu plažu ispod Starog grada treba da poveže sa Limanom. To bi trebalo da promijeni lice Ulcinja i mi smo spremni da u narednoj godini, odnosno da Opština, zajedno sa Morskim dobrom, počne finansiranje tog projekta - najavio je Abazović.

Uputio je apel gradonačelniku Ulcinja da konkurs bude otvoren za arhitekte iz cijelog svijeta.

- Želimo da otvorimo međunarodni konkurs, kako bi mogle da se prijave arhitekte iz cijelog svijeta i kako bismo odbili neki novi pristup i na kraju izabarali ideju koja najviše odgovara našem podneblju - naveo je.

Podsjetio je i da konkurs za stadion traje još 30 dana, navodeći i da Velika plaža i solana ostaju dvije stvari za koje Vlada ima poseban interes, ali da treba da ih razvija na pravi način.

- U narednih 15 do 20 dana kreće i izgradnja novog bloka doma zdravlja koji je ranije renoviran, a očekujem i da se početkom marta završe radovi i na objektu Hitne pomoći - zaključio je Abazović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

EBRD najavljuje tender za autoput - Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za tender za izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo Andrijevica. Kako je pojašnjeno u obavještenju, procijenjena vrijednost radova je 530 mil EUR, dok će od tog iznosa EBRD finansirati 200 miliona. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.