NavMenu

Vrijednost imovine Budvanske rivijere procijenjena na skoro 190 mil EUR, uvećana za 55 miliona

Izvor: eKapija Utorak, 31.01.2023. 12:00
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Vrijednost imovine hotelske grupacije (HG) Budvanska rivijera uvećana je za cca 55 mil EUR, pokazuje najnovija analiza. Kako je saopšteno iz kompanije, dosadašnja neto vrijednost imovine iz 2018. godine iznosila je 134,23 mil EUR, dok novi poaci pokazuju da je uvećana na 189,53 miliona.

Iz HG Budvanska rivijera naveli su da je Odbor direktora na sjednici održanoj 30. januara jednoglasno utvrdio Predlog Analize fer vrijednosti nepokretnosti, zemljišta i opreme kompanije na dan 2, januar 2022. godine.

- Efekat analize podrazumijeva procjenu uvećanja vrijednosti imovine Budvanske rivijere za cca 55 mil EUR. Dosadašnja neto knjigovodstvena vrijednost imovine iz 2018. godine iznosila je 134,23 mil EUR, dok nova fer procijenjena vrijednost iznosi čak 189,53 mil EUR - navodi se u saopštenju.

Najveći procenat uvećanja odnosi se na uvećanje vrijednosti zemljišta i to u apsolutnom iznosu od cca 40,96 mil EUR, dok je vrijednost građevinskih objekata uvećana je za oko 12,91 mil EUR. Zabilježeno je i uvećanje vrijednosti instalacija u iznosu od cca 450.000 EUR, opreme sa vozilima u iznosu od 939.000 EUR i nematerijalne imovine u iznosu od oko 31.000 EUR.

U saopštenju se napominje da je Budvanska rivijera bila u obavezi da sprovede postupak procjene imovine za potrebe finansijskog izvještavanja, a u skladu sa Zakonom o računovodstvu i Međunarodnim računovodstvenim standardima. Procjenu imovine je radila renomirana kompanija PriceWaterhouseCoopers Consulting.


Takođe, Odbor direktora je na sjednici informisan da će kompanija preduzeti sve potrebne pravne radnje u cilju povraćaja otpremnine od bivšeg predsjednika Odbora direktora Saše Radovića, a koja mu je 2021. godine isplaćena po osnovu zaključenog sporazuma o prestanku radnog odnosa.

Odbor direktora Budvanske rivijere čine predsjednik Mijomir Pejović, Ivana Đurović i Sonja Kuljača, kao predstavnici državnog kapitala, Vladimir Sekulić i Jovan Purar kao predstavnici MKG Properties.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.